Četvrtak, 13/04 - Košarka, Međunarodni, Europa League
13/04Crvena Zvezda vs Fenerbahçe1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
11/04/2023 16:57
Zvezda se utakmicom protiv bivšeg prvaka Evrope oprašta od Evrolige za ovu sezonu. U zavisnosti od rezultata, možda se oprašta i Fenerbahče. Utakmica u Beogradu igra se u četvrtak u 19 časova.
Crvena zvezda

Da je Zvezda igrala uvek kao u prethodna tri kola ne bi bilo nikakvih dilema da li bi igrali u Top 8 fazi. Međutim, neočekivani porazi od Albe u Beogradu, te od bajerna u Minhenu i Panatinaikosa u Atini, na kraju su ih skupo koštali. Džaba sad pobede nad Baskonijom, Valensijom i Asvelom u nizu, kada su ostali bez šansi da se probiju u četvrtfinale. Ukoliko bi stigli do pobede nad Fenerom, na kraju bi crveno-beli imali skor od 17 pobeda i 17 poraza, što je sasvim dobro, ali je ova sezona bila izjednačenija nego bilo koja ranije i procenat od 50% nije bio dovoljan za gornji dom. Pobeda ne donosi samo popravljanje utiska, već i solidan novac, prvo za još jedan trijumf, a onda i za bolji plasman. Postoji mogućnost da završi na 10. mestu, ali i na 12. a to nije isto. U prvom delu sezone su lako poraženi od Fenera u Istanbulu i sada je lepa prilika za revanš.

Fenerbahče

Jednu od najvažnijih utakmica u sezoni Fenerbahče je uspeo da dobije prošle sedmice protiv gradskog rivala Anadolu Efesa. Na taj način su dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope izbacili iz takmičenja, tačnije zalupili su im vrata četvrtfinala. Pivari neće braniti tron, a još uvek je pitanje otvoreno hoće li ga napasti Fenerbahče. Gledajući tabelu čini se da hoće, nalaze se na petom mestu ali bi poraz od Zvezde, uz pobede Partizana, Makabija, Baskonije i Žalgirisa njih posao na 9. mesto. Možda ovaj scenario izgleda malo verovatan, ali je ove sezone bilo toliko iznenađenja da još jedno nikog ne bi šokiralo. Kada se setimo starta sezone i serije pobeda Barcokasovog tima ne možemo da se ne zapitamo šta se desilo sa Fenerom?. Tim je čak i jači nego na početku, stigli su Kostas Adetokumpo i Tajler Dorsi a oporavio se od povrede i Nemanja Bjelica. Njih su skupo koštale povrede Skotija Vilbekina i Dešona Pjera, i to baš u momentu kada su ova dvojica bili u najboljoj formi. Sada su van terena još Vilbekin i Buker, ali roster je toliko širok da se to ne bi smelo osetiti na terenu.

Predlog

Meč je mnogo bitniji za goste, oni pobedom osiguravaju petu poziciju i igraće u četvrtfialu protiv Monaka, a u toj seriji nikako nisu autsajderi i pored činjenice da Monako ima prednost domaćeg parketa u eventualnoj majstorici. Kneževi nemaju vatrenu publiku i sigurni smo da će turski navijači ispuniti i tribine u Monte Karlu. Zvezda će pokuašti da pobedi još jednog velikog rivala ove sezone, ali nam se nekako čini da je dvojka izvesniji ishod. Za pobedu Fenera u Beogradu kvota u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.