Petak, 14/04 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
14/04Midlzbro vs Norič SitiUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
12/04/2023 12:00
Oba tima očekuju da se nađu u plej-ofu i na taj način pokušaju da uđu u premijer ligu. Meč u Londonu igra se u petak u 20.45.
Midlzbro

Boro je, bar nam se čini, popustio u najnezgodnijem momentu u sezoni. Taman je izgledalo da će se \'\'pobiti\'\' sa Šefild junajtedom za drugo mesto i direktan plasman u elitu, oni su u tri prethodna kola osvojili samo jedan bod i izgubili gotovo sve šanse da budu drugi na kraju. Matematički mogu da dostignu Jorkširce koji su drugi, zaostaju za njima osam bodova, a do kraja je još pet kola, s tim da Šefild ima i jedan odloženi meč. Međutim, više nisu ni treći, prestigao ih je Luton a Šeširdžije imaju tri boda više od Midlzbroa. Londonski tim je malo ukočio i raspored, pogotovo što su prethodni meč na svom Riversajdu igrali sa vodećim Barnlijem i izgubili sa 2:1. Klaretsima je taj duel bio važan utoliko što su pobedom obezbedili povratak u Premijer ligu, mada se to pitanje nije ni postavljalo i obezbedili bi ga i da su izgubili u Londonu. Do kraja regularnog dela prvenstva Midlzbro, pored Noriča, dočekuje Hal i Koventri a gostuje Lutonu i Roteramu.

Norič

Kanarinci se već nekoliko sezona stalno sele iz Premijer lige u Čempionšip i nazad. Ove godine nisu uspeli, bar za sada, da izbore povratak, a pet kola pre kraja prvenstva nisu ni u zoni plej-ofa. Mada se Norič nalazi tek na 8. mestu, za njih je dobra vest da su od petoplasiranog Milvla udaljeni samo jedan bod. Da nisu u subotu odigrali 0:0 na svom terenu sa slabim Roteramom i da su pobedili u tom meču, sada bi Kanarinci bili peti, odmah ispod svog sadašnjeg rivala M\'Boroa. To peto mesto, tako bar izgleda, trebalo bi da bude krajnji cilj za Norič, Boro je udaljen sedam bodova a nalazi se na četvrtom i teško je očekivati da se u pet preostalih utakmica može prestići ta razlika. Raspored Noriča, na prvi pogled, nije tako zahtevan. Pored gostovanja M\'Borou idu još i kod Kvins Parka, takođe u prestonicu, ali i u Birmungem kod Vest Broma. Na svom terenu dočekaće Svonsi i Blekpul u poslednjem kolu.

Predlog

Pitanje je ko je u boljoj formi, sudeći po poslednjim rezultatima. Imao je i Norič svoje propuste, pa su u prethodnih šest kola pobedili samo jednom, a čak tri puta igrali nerešeno. Remi sa Roteram junajtedom je veliki kiks u prošlom kolu i te bodove će morati negde da nadoknade. Midlzbro kao da se oprostio od direktnog plasmana u elitu i sada čeka rivala u plej-of. Norič tek treba da se izbori za doigravanje i njegov motiv je nešto veći. Naš predlog je utakmica sa malim brojem golova, a za 0-2 gola kvota je 1.97 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.