Petak, 14/04 - Košarka, Međunarodni, Europa League
14/04Anadolu Efes vs AS Monaco1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
12/04/2023 12:24
Neslavan završetak sezone za, još uvek, aktuelnog prvaka Evrope biće meč sa Monakom. Utakmica u Istanbulu igraće se u petak u 19.30.
Anadolu Efes

Malo ko je očekivao da Pivare neće imati mogućnost da brane trofej koji su osvajali u dve prethodne sezone, a malo je nedostajalo i da u njihovom vlasništv u bude čak tri godine. Efes je bez izgleda da se nađe u Top 8 fazi, to je jasno od prošlog kola i poraza u gradskom derbiju sa Fenerom, ali se naziralo mnogo ranije posle onih silnih pšoraza. Ergin Ataman je umirivao navijače i govorio da je samo bitno proći u četvrtfinale i da su onda Pivari glavni favoriti za osvajanje Evrolige, ali na kraju nisu uspeli ni da dođu do plej-ofa. Pred poslednje kolo Anadolu Efes ima 16 pobeda i 17 poraza i eventualni uspeh u meču sa Monakom doneo bi im makar 50% uspešnosti, ali je to mala uteha. Da sve bude gore situacija u klubu je katastrofalna. Larkin i Klajburn su odbili da uđu u autobus posle poraza od Karšijake, a sve zbog toga što više nije bilo leta za Istanbul. A šta tek reći o odluci Atamana da napusti parket 36 sekundi pre kraja meča sa Fenerom u prethodnom kolu Evrolige.

Monako

Nije idealno ni u Monaku, poslebno posle poraza od Partizana prošlog petka. Ponovo su se sporečkali trener Saša Obradović i mušičavi Majk Džejms, i pravo je čudo da je srpski stručnjak posle sukoba vraćao na parket najboljeg strelca. Očigledno je bilo da Monako igra mnogo slabije kada je Džejms na parketu i da tada Beograđani uspevaju da stvore prednost, ali je njegov uticaj u klubu takav da mora da igra i kada mu ne ide. Pitanje je šta će biti sa Džejmsom, ali i sa Obradovićem, ako Monako ne uspe da ode na završni turnir, a u ovom momentu sve ekipe koje će biti od 5. do 8. mesta priželjkuju upravo nih za rivala u četvrtfialu. Izvesno je da će Monako biti 4. i posle ovog meča, svejedno je šta urade u Istanbulu, ali je pobeda jako važna za podizanje samopouzdanja pred start plej-ofa. Ne bi uopšte bilo dobro da prvu utakmicu doigravanja sačekaju sa dva uzastopna poraza iza sebe.

Predlog

Pre samo par kola delovalo je da će ovaj meč imati ogroman značaj, a sada ga skoro bez motiva čekaju i jedni i drugi. Pitanje je sa kojim će sastavom igrati Anadolu Efes, pogotovo posle saznanja da je Ataman pregovarao sa Panatinaikosom i najverovatnije je da će u narednoj sezoni sedeti na klupi atinskog tima. Odnosi između trojice najboljih igrača daleko su od idelnog i to bi Monako mogao da iskoristi i pored činjenice da ni kod njih ne cvetaju ruže. Pokušajte s dvojkom, za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.