Subota, 15/04 - Fudbal, Španija, La Liga
15/04Atletik Bilbao vs Real Sosijedad1X2tip: X
7 / 10 Ulog
13/04/2023 00:22
Baskijski derbi igra se na San Mamesu u Bilbaou. Ulog je veliki, ali i da nije, značaj meča prevazilazi situaciju na tabeli. Utakmica je na programu u subotu u 16.15.
Bilbao

Crveno-beli iz Bilbaoa  su u dobroj formi ali im to nije pomoglo da uđu u finale Kupa Kralja, takmičenja u kome su imali najviše uspaha u prethodnim godinama. Ispali su od Osasune i to tek posle produžetaka u revanšu, s obzirom da su oba meča dobili timovi koji su bili domaćini minimalnim rezultatom. U La Ligi Bilbao iam sedam bodova iz tri prethodna kola. Zanimljivo je da su dobili na dva gostovanja, kod Valjadlida i Espanjola, a odigrali su bez golova sa Hetafeom na svom San Mamesu. Pokušaće da dođu makar do Lige konferencija, kada to nisu uspeli da urade preko kupa, a četvrto mesto i Liga šampiona su ipak daleko. Na tom četvrtom mestu se nalazi njihov sadašnji rival koji ima čak 11 bodova više. Bilbao je sedmi i ima pet bodova zaostatka za Betisom koga bi mogli da prestignu, a šesto mesto je poslednje koje donosi plasman u Evropu.

Sosijedad

Imali su u San Sebastijanu velika očekivanja od Lige Evrope ali ih je zaustavila Roma u osmini finala. Možda nisu zaslužili da ispadnju od Rimljana, bili su makar ravnopravan, ako ne i bolji rival u dvomeču, ali Murinjovi timovi umeju da igraju na rezultat. Sada se Baskijci posvećuju domaćem prvenstvu, tu se dobro drže i ovo kolo dočekuju na 4. mestu sa četiri boda više od petoplasiranog Viljareala. Cilj je da se zadrži ova pozicija i odbiju napadi Žute podmornice, ali i Betisa koji im prete. Možda nije nemoguće ni sustići Atletiko na trećem mestu, ali za Sosijedad je najvažnije da ostanu među prve četiri ekipe i naredne jeseni igraju u grupnoj fazi Lige šampiona. Iali su velika ulaganja ovog lezta i za sada se to isplaćuje. Posle jedne loše serije od četiri uzastopna meča bez trijumfa Sosijedad je dobio dve od poslednje tri utakmice. Oba puta je to bilo na svojoj Anoeti, a pobeđeni su Elče i Hetafe sa po 2:0.

Predlog

Bilbao mora da igra na pobedu, dok bi gostima i remi bio po meri. Nije Sosijedad na onom nivou na kom je bio na početku sezone, ali je liga toliko izjednačena da su i pored šarenih rezultata uspeli da ostanu na četvrtom emstu. U prvom delu sezone na Aoneti u San Sebastijanu slavio je Sosijedad sa 3:1, ali sad ne verujemo u toliko golova, a ni u to da će pobednika uopšte biti. Naš predlog je nerešen rezultat za koji se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.