Nedelja, 16/04 - Fudbal, Španija, La Liga
16/04Đirona vs Elche1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/04/2023 10:37
Katalonci imaju zicer pred sobom da se i definitivno reše briga oko opstanka. U Đironu dolazi poslednjeplasirana ekipa Elčea u nedelju u 14 časova.
Đirona

Ekipa Đirone uspela je da u prošlom kolu ostane neporažena u meču sa Barselonom i to na Nou Kampu. Bio je to pravi derbi Katalonije, a Đirona je sačuvala svoju mrežu od naleta napadača, sva je prilika, novog šampiona Španije. Na tri prethodna meča Đirona je neporažena, remizirali su na gostovanju Rajo Valejkanu, pobedili na svom terenu još jedan tim iz Barselone, Espanjol, a onda je usledio remi na Nou Kampu koji je, siguri smo, rastužio mnoge kladioce. Pred ovo kolo Đirona se nalazi na 11. mestu i imala je osam bodova više od prvog tima u zoni ispadanja. Opstanak još nije obezbeđen, ali bi trijumf nad Elčeom znatno pomogao u ispunjenju tog cilja.

Elče

Za goste možemo da kažemo da igraju mnogo bolje od kada su izgubili sve šanse da se i naredne godine takmiče sa najboljih španskim timovima. Elče je svoje prilike propustio još u prvom delu sezone koju je završio bez ostvarene pobede, pa su naknadni trijumfi protiv Viljareala i Majorke, stigli prekasno. Sada su vezali tri poraza, baš posle te pobede na Balearskim Ostrvima, gubili su u nizu od Sosijedada, Barselone i Osasune, a na gostovanju u Pamploni prošle sedmice imali su 1:1 do samog finiša meča. Čak i ubedljiv poraz od Barselone nije bio tako ubedljiv igrački, jer su sva četiri gola fudbaleri Elčea primili u drugom poluvremenu. Njihov zadatak do kraja sezone da je da pokušaju da osvoje što više bodova, a gotovo je izvesno da će prvenstvo okončati na poslednjem mestu s obzirom da prvi tim ispred njih ima 14 bodova više.

Predlog

Elče nema šta da izgubi u Đironi i takav rival ume da bude neugodan. Videlo se to i u Pamploni kada je Elče prvi stigao do vošstva koliko je bilo teško Osasuni da preokrene. U prvom delu sezone Đirona je slavila u Elčeu sa 2:1, a veliki je favorit i pred svojim navijačima. Naš predlog je jedinica za koju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.