Ponedeljak, 17/04 - Fudbal, Holandija, Eerste Divisie
17/04Jong Ajax vs Jong PSVUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 4.50
7 / 10 Ulog
16/04/2023 11:01
Čak i kda igraju mladi timovi Ajaksa i PSV-a rivalitet je veliki. Utakmica u Amsterdamu igra se u ponedeljak u 20 časova.
Jong Ajaks

Mladi Kopljanici isu imali spektakularnu sezonu, ali to jednostavno i nije primarni cilj. Najvažnije je da se pojave novi, mladi fudbaleri, koji bi u budućnosti mogli da obuku dres prvog tima, a kasnije, kao i mnogi pre njih, budu prodati za veliki novac. Čak ni prvi tim Ajaksa više ne dominira u Erediviziji, titulu neće odbraniti, to je skoro sigurno, a ni rezervisti nisu ostavrili neki zapaženiji plasman. Pred duel sa odgovarajućim timom PSV-a nalaze se na 16. mestu i jedno mogu da pokušaju da malo poprave plasman do kraja sezone. Trenutno su u dobroj formi i pobedili su na tri od prethodne četiri utakmice u Erstediviziji.

Jong PSV

Mladi Filipsovci nešto su bolje plasirani od mladića iz Ajaksa, ali imaju samo četiri boda više i nalaze se na 12. mestu pred ovaj meč. Sve što važi za drugi tim Ajaksa važi i za mladi tim PSV-a, i kod njih je najvažnije da mladi fudbaleri dobiju prostor za igru, da ne bi sedeli na klupi prvog tima. To se pokazalo kao dobar potez, ne samo za ova dva holandska velika, već su u drugoj ligi i mladi timovi Utrehta i AZ Alkmara, a u trećoj i nižim ligama ima i ostalih rezervnih timova ostalih elitnih ligaša. Jong PSV je poražen minimalnim rezultatom od Dordrehta u prošlom kolu čime su prekinuli niz od tri uzastopne pobede. Daleko su od plej-ofa, ali oni ionako ne mogu da uđu u Erediviziju, pa i nije toliko važno na kom će mestu završiti prvenstvo.

Predlog

Plasman nije u fokusu nijedne od ove dve ekipe, ali je svakako prijatno ako završe na kraju ispred velikog riva.a Uglavnom je prethodnih sezona Jong Ajaks bio uspešniji, jednom su završili regularni deo sezone na prvom mestu, a ove je nešto bolji Jong PSV. U prvom delu sezone meč je u Ajndhovenu završen rezultatom 2:2, a očekujemo da sada rivali budu još rasterećeniji i da gledamo jednu praviu goleadu. Naš predlog je 5+ sa koeficijentom 3.45 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.