Utorak, 18/04 - Fudbal, Austrija, Erste Liga
18/04Admira vs Kapfenberger SVDupla šansatip: X2
7 / 10 Ulog
17/04/2023 15:19
U utakmici koja će kompletirati 23. kolo austrijske druge lige Admira dočekuje poslednjeplsirani Kapfenberg. Meč je na progarmu u utorak od 18.30.
Admira

Admira je prošle sezone zauzela poslednje mesto u austrijskoj Bundesligi i spustila se rang niže. Punih 15 godina igrali su u eliti i videlo se da je silazak rang niže bio pravi šok za njih. Odigrali su jednu stvarno lošu sezonu u drugoj ligi. Posle 22 odigrane utakmice nalaze se na tek na 11. mestu i još su daleko od obezbeđenog opstanka. O povratku u Bundelsigu nema ni govora, vodeći Sent Pelten ima čak 20 boodva više. Još jednom se potvrdilo da se iz austrijske elitne lige teško ispada, ali se još teže vraća u nju. Admira sada mora da obezbedi opstanak, a da onda naredne sezone od starta napadne prvo mesto. Tim iz Marija Enzeldorfa je u slaboj formi, u drugom delu sezone pobedili su samo jednom, tri puta izgubili i dva puta remizirali. U prošlom kolu poraženi su kod drugoplasiranog Linca sa 3:1.

Kapfenberg

I ovaj tim je ranijih sezona igrao mnogo bolje, a ova preti da se pretvori u katastrofu. Kapfenberg se nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo 20 osvojenih bodova iz 22 utakmice, ali bi ih pobeda u ovom meču odvela van zone ispadanja. Ohrabrenje za navijače ovog kluba su mnogo bolje igre u drugom delu sezone. Kapfenberg je izgubio samo jednom u šest odigranih mečeva ovog proleća, tri puta je pobedio i dva puta remizirao. Osvojili su 11 bodova na šest utakmica, više nego što su jesenas uzeli na 16 mečeva. U prošlom kolu su na svom terenu remizirali sa Amšetetnom, ali su prethodni duel na strani rešili u svoju korist, pobedili su Lifering u gostima.

Predlog

Mada je Admira bolje plasirana, čini nam se da je Kapfenberg u noo boljoj formi nakon duge prvenstvene pauze. Za goste ovaj meč može mnogo da znači, pobeda ih vodi van zone ispadanja i skaču im šanse da i naredne sezone igraju među drugoligašima. U prvom delu sezone Admira je slavila kao gost sa 4:2 u međusobnom susretu, ali je tada Kapfenberg bio u katastrofalnoj formi. Očekujemo da gosti ostanu neporaženi na ovom meču i predlažemo duplu šansu na Kapfenberg. Za x2 kvota je 2.09 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.