Sreda, 19/04 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
19/04KuPS vs HonkaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
17/04/2023 16:28
Finska liga je tek na početku ali su KuPS i Honka veoma loše startovali. U trećem kolu u Kuopiju sastaju se međusobno u 17 časova.
KuPS

Ekipa iz Kuopija je izbugila titulu prošle sezone samo za jedan bod. Helsinki je završio sa 58, a KuPS je na kraju imao 57 osvojenih bodova nakon završenog plej-ofa. Dosta toga se promenilo tokom duege pauze, a posle dva kola u novom šampionatu navijači ovog kluba imaju tazloga za zabrinutost. KuPS je iz dve utakmice uzeo samo jedan bod, u prvom kolu je doživeo poraz na svom terenu od Intera iz Turku sa 2:1, da bi na gostovanju kod KTP-a ogigrali bez golova proteklog vikenda. Njih u toku leta očekuju kvalifikacije za Ligu konferencija, te će u narednom periodu odigrati veći broj utakmica i tako osbodotiti termine za odigravanje mečeva u kvalifikacijama. Nije to ništa novo za KuPS, oni su uspeli u pretprošloj sezoni i da prekinu dominaciju Helsinkija i okite se šampionskom titulom, ali nam se čini da su sada, bar po početku, daleko od borbe za istu.

Honka

Dobru sezonu imala je i Honka, oni će takođe igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto su na kraju plej-ofa prošle jeseni uspeli da zauzmu treću poziciju, odmah iza HJK-a i KuPS-a. Međutim, start nove sezone bio je ispod očekivanja. To je najavljeno i u Liga kupu, u kome su na kraju zauzli tek četvrto mesto u grupi sa jednom pobedom i po dva remija i poraza. U prva dva kola novog prvenstva uzelis u jedan bod, ali nisu još uspeli da zatresu mrežu rivala. U prvom kolu Honka je poražena od šampiona HJK-a u Helsinkiju sa 2:0, dok je prošlog vikenda u svom Espou odigrala bez golova sa SJK-om. Zato su sada na deobi poslednjem mesta sa ekipom KTP-a koja isto ima jedan bod i identičnu gol razliku 0:2. Moraće što šre da pronađu formu jer kroz dva meseca kreću kvalifikacije za novu sezonu evropskim kupovima.

Predlog

U prošloj sezoni ove dve ekipe su se sastale tri puta, oba tima su ostavrila po jednu pobedu, a jedan meč je okončan remijem. I pored dosta izjednačenog međusobnog skora KuPS je bodovno bio dosta ispred Honke, ali i samo jedno mesto. Domaćin je blagi favorit i u ovom meču, ali i tim iz grada Espoo ima šta da kaže. Naš predlog je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.