Četvrtak, 20/04 - Fudbal, Turska, Superliga
20/04Ankaragücü vs Giresunspor1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
18/04/2023 18:07
Važan mač u bici za opstanak u turskoj elitnoj ligi igra se u Ankari. Utakmica 30. kola na programu je u četvrtak u 16 časova.
Ankaraguču

Domaćin je van zone ispadanja, ali bi lako mogao da u nju upadne ako ne bude imao dobar učinak u finišu sezone. Ankaraguču je na 14. mestu sa samo bodom više od Istanbulspora koji je prvi ispod crte. Za njih je važn da su bat tu ekipu pobedili na svom terenu pre dva kola, pa im poraz od Fenerbahčea u prošlom kolu i nije tako teško pao. Ipak, malo je nedostajalo da se iz Istanbula vrate makar sa bodom, poveli su protiv Fenera desetak minuta pre kraja, ali su onda primili dva gola u kratkom vremenskom intervalu i ostali kratkih rukava. Za sada im bolje ide u kupu nego u prvenstvu, nedavno su u četvrtfinalu pobedili prošlogodišnjeg pampiona Trabzon i plasirali se u polufinale najmasovnijeg takmičenja.

Giresunspor

Giresun je prethodnu sezonu završio na 16. mestu, odmah iznad crte koja deli timove koji su ispali u drugu ligu, ali su imali čak devet bodova više od prvog tima ispod sebe. Sada su u dosta teškoj situaciji, ponovo su jedno mesto iznad crte ali samo zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Istanblspor. Opstanak je prioritet i jedini cilj za ovaj tim. Posao im je malo olakšan istupanjem Hatajspora nakon katastrofalnog zemljotresa, ali pored Hataja još se tri ekipe sele u niži rang. Giresun je u prošlom kolu ostvario veoma važnu pobedu nad Sivasporom koja je stigla nakon niza od 11 uzastopnih utakmica na kojima nisu osetili slast pobede. Videćemo da li je pobeda nad Sivom bila samo trenutni bljesak ili su popravili formu u pravom trenutku. U drugom delu sezone nisu pobedili nijednom na strani, ali su uspeli da četiri puta donesu po bod.

Predlog

Ankaraguču je prošle sezone igrao u drugoj ligi, gde je i Giresun nastupao pre nekoliko godina. U prvom delu sezone ove dve ekipe su podelile bodove u Giresunu, bilo je 1:1, ali nam se čini da bi domaći teren mogao da presudi u ovom odmeravanju snaga. Predlažemo jedinicu u mečuza koji važi ona maksima da pobeda vredi šest, a ne tri boda. Za pobedu Ankaragučua koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.