Četvrtak, 20/04 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
20/04Fiorentina vs Lech PoznańUkupno pogodaka - gost - iznad/ispodtip: Više 0.50
8 / 10 Ulog
18/04/2023 18:56
Pitanje ukupnog pobednika rešeno je već u prvom meču u Poznanju. Sada će poljski tim pokušati da popravi utisak u Firenci u četvrtak u 18.45, kada počinje meč.
Fiorentina

Viola je odigrala odlično u Poznanju i slavila protiv Leha sa 4:1. Jasno je da poljski tim ne mođe da sustigne toliku razliku na Artemio Frankiju pa Fiorentina već može da pravi kalkulacije oko rivala u šolufinalu Lige konferencija. Njima bi osvajanje ovog takmičenja donelo igranje u Evropi i naredne jeseni, pa će se na njega i fokusirati u preostalom delu sezone. U Seriji A igrali su dosta promenjivo ali su u poslednje vreme u velikom usponu forme. Viola nije izgubila od 12. februara kada su poraženi od Juventusa, a od tada su nanizali osam utakmica bez poraza. Posle šest uzastopnih pobeda sada imaju dva vezana remija. U ponedeljak su remizirali sa Atalantom u Firenci i stigli do 6. mesta, što im je najbolji plasman u sezoni. Ta pozicija donosi plasman u Ligu konferenecija, ali više nije nedostižan ni plasman u Ligu šampiona s obzirom da četvrtoplasirani Milan ima samo četiri boda više.

Leh

Očigledno se put Leha u Evrpi zaustavlja u čuvenoj Firenci. Prvi meč su poljski fudbaleri odigrali katastrofalno, dozvolili velikom rivalu da rano stekne prednost i na kraju se završilo sa tri gola razlike za Fiorentinu. Ipak, nastup Leha u Evropi bio je odličan i oni su stekli dosta bodova za popravljanje svog koeficijenta. To će im dosta značiti u nekom narednom izlasku u Evropu, a verujemo da će to biti već narednog leta s obzirom da u poljskoj Ekstraklasi zauzimaju trenutno treće mesto. Prve dve pozicije su im nedostiđne, na njima su Rakov i Legija, ali im preti opasnost od Pogona koji je četvrti i zaostaje samo bod za njima. Prošlog vikenda Leh je gostovao u Varšavi i odigrao 2:2 sa favorizovanom Legijom, čime je učinio veliku uslugu Rakovu, lideru prvenstva, koji sada ima osam bodova više od Legije.

Predlog

Leh je pre duela sa Fiorentinom u nokaut fazi izbacio dve skandinavske ekipe, prvo Bode/Glimt iz Norveške a onda Đurgarden iz Švedske. Posebno su rapoloženi bili na gostovanju Đurgardenu kada su slavili sa 3:0 u revanšu. Taj rezultat doneo bi im produžetke u Firenci, ali sumnjamo da će se to dogoditi. Ipak, Leh bi mogao barem jednom da zatrese mrežu Fiorentine, a za igru gost daje gol, odnosno T21+, kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.