Nedelja, 23/04 - Fudbal, Italija, Serija A
23/04Empoli vs Inter1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
20/04/2023 20:01
Posle plasman u polufinale Lige šampiona Inter mora što pre da se prebaci na prvenstveni kolosek ako želi da i naredne sezone igra ovo takmičenje. Utakmica u Empoliju igra se u nedeljnom matineu od 12.30.
Empoli

U prošlom kolu Empoli je razočarao svoje navijače porazom od Kremonezea, tima koji se najverovatnije vraća u Seriju B. Samo kolo ranije Empoli je gostovao na San Siru i osvojio bod protiv prošogodišnjeg šampiona Italije i polufinaliste Lige šampiona Milana. Sada igraju protiv drugog milanskog tima, rivala Rosonera u tom polufinalu najjačeg evropskog takmičenja, ekipe Intera. Još uvek opstanak nije obezbeđen za tim iz Toskane, ali nisu ni tako daleko od njega. Mada su tek na 14. mestu od prvog tima ispod crte, a to je u ovom trenutku Verona, imaju devet bodova više. To bi moralo da bude dovoljno u preostalih osam kola, ali se u takmičenju kakvo je Serija A to ne može sa sigurnošću tvrditi. Ipak, onaj trijumf nad Lećeom od pre tri sedmice, ispostaviće se, može biti ključan.

Inter

Pored ekipe Lećea samo je još Inter osvojio jedan bod u poslednjih pet kola. Na toj tabeli su na pretposlednjem mestu, dok je, na primer, njihov rival u bici za plasman u Ligu šampiona Lacio, osvojio čak 13.Krajnji je momaneta da se Neroazuri uozbilje i vrate na mesto koje donosi plasman u Ligu šampiona, pošto bi u suprotnom morali da osvoje Ligu šampiona, a nakon Milana u polufinalu, u slučaju uspeha, čekaće ih bolji iz dvomeča Reala i Sitija. Može li teže? Ne jednom je Inter razočarao u prethodnom periodu, izgubili su na Meaci od Juventusa, Fiorentine i Monce na identičan način, sa po 1:0, a na strani nisu uspeli da pobede jednu Salernitanu. Pali su na peto mesto, dva boda imaju manje od Milana a pet od Rome, dok su im Lacio i, naravno, Napoli, nedostižni. Treba reći da su im za petama Atalanta i Fiorentina, pa i o njima moraju da vode računa. Uteha je stigla u Ligi šampiona, eliminisana je Benfika u četvrtfinalu, ali su u revanšu na volšeban način ispustili dva gola prednosti u samom finišu što govori da se stvari ne kreću u dobrom pravcu.

Predlog

Sve u Interu je podređeno polufinalu sa Milanom u Ligi šampiona, ali čak i da tu budu uspešniji od gradskog rivala pa izgube u finalu, nisu ništa uradili. Prioritet mora da bude prvenstvo i plasman među četiri. Da bi uopšte mogli da o tome razmišljaju moraju da pobede Empoli od koga su izgubili na Meaci na početku drugog dela sezone. Naš predlog je dvojka sa koeficijentom 1.57 u kaldionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.