Nedelja, 23/04 - Fudbal, Francuska, Liga 1
23/04Rems vs StrazburDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
20/04/2023 20:44
Nedeljni program u francuskoj Ligi 1 otvara duel između Remsa i Strazbura. Igra se od 13 časova na stadionu Remsa.
Rems

U Remsu se i dalje nadaju da mogu do evropske vize i pored neugodnog poraza od Rean u prethodnom kolu. Da zlo bude veće Ren je njihov direktan rival u borbi za Evropu i sada im beži čak šest bodova. Ipak, kakva je situacija bila u jesenjem delu sezone u remsu mogu da pevaju. Dolazak na klupu trenerskog početnika Vila Stila, koji još uvek nema PRO licencu, bio je pravi potez, a klub ne žali novac koji plaća zbog propisa. Mada je ostalo još sedam kola Rems bi mogao do pete pozicije i pored zaostatka od osam bodova za Lilom. Njihova neopterećenost može da bude snaga, ali jedino pod uslovom da se nisu zadovoljili zbog činjenice da su izbegli borbu za opstanak. Na domaćem terenu nisu pobedili na dva prethodna meča, prvo ih je pobedio marsej, a onda su jedva isčupali bod protiv Bresta.

Strazbur

Gosti dolaze po bodove u Rems jer je njihova situacija zabrinjavajuća. Strazbur jeste prvi tim ispod crte ali zaostaje dva boda za timovima koji su ispred njih. Pobeda u prošlom kolu protiv Ažaksioa bila je kapitalna za Strazbur, posebno jer je stigla posle dva vezana gostujuća poraza, od Monaka i Lansa. Imali su sreću u nesreći da su poslednje dve utakmice na svom terenu igrali protiv nešto slabijih ekipa i pobedili Okser i Ažaksio. Iz lige će, skoro sigurno, ispasti Anže, u teškoj situaciji su i Ažaksio i Troa, a pitanje četvrtog putnika u Ligu 2 neće biti poznato do poslednjeg kola. Strazbur je trenutno na toj neželjenoj poziciji ali ima dovoljno utakmica da ostave iza sebe barem još jednu ekipu. Inače na strani ne igraju previše dobro, u ovoj sezoni su samo dva puta pobedili u gostima, poslednji put sredinom januara na Žerlanu protiv Liona.

Predlog

Rems je, po svemu, favorit, ali nam se čini da polako popuštaju i da je euforija posle one sjajne serije rezultata počela da splašnjava. Strazbur, s druge strane, nema prostora za poraze u nizu, moraće da pokuša da osvoji barem bod u Remsu, a tri bi bila velika stvar. U prvom delu sezone bilo je 1:1, a istim rezultatom završena su i dva prošlogodišnja okršaja između ovih timova. Zašto i sada ne bi bilo tako? Naš predlog je igra gol-gol, a za GG koeficijent iznosi 1.75.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.