Utorak, 25/04 - Fudbal, Švajcarska, Super League
25/04Grasshopper vs Jang BojsUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
24/04/2023 11:18
Prva utakmica 30. kola švajcarske Super lige igra se na čuvenom Lecigurndu u Cirihu. Skakavci dočekuju \'\'mlade momke\'\' u utorak u 20.30.
Grashopers

Za nekadašnjeg višestrukog švajcarskog šampiona najvažnije je da su lako izborili opstank i da su iskoristili sezonu da promovišu neke nove, mlade igrače. Ova sezone bila je specifična iz prostog razloga što niko ne ispada direktno, već će samo poslednjeplasirani tim morati u baraž. Od naredne sezone Super liga će brojati dva kluba više i videćemo da li će tada kvalitet biti razvodnjen, ili će imati pozitivne efekte po zanimljivost takmičenja jer je pomalo dosadno igrati protiv istih ekipa ovako dugo. Tako Skakavci igraju već četvrti put protiv novog šampiona iz Berna. U prve tri utakmice izvukli su jedan remi i dva puta su izgubili. Prošlog vikenda je Grashopers slavio u komšijskoj Viterturu i gurnuo debitanta u eliti u veliki problem. Bila je to četvrta pobeda Skakavaca u šest prethodnih mečeva, što znači da su u dobroj formi, a na tabeli su se popeli do petog mesta i pokušaće da izbore izlazak u Evropu, u kojoj nisu igrali baš dugo.

Jang Bojs

Posle jedne sezone pauze, kada su pehar šampiona morali da predaju ekipi Ciriha, \'\'mladi momci\'\' se vraćaju na vrh tabele u Švajcarskoj i samo je potrebno da preseču pobedničku vrpcu i vrate trofej u svoje vitrine. Imao je Jang Bojs četiri vezane titule do prošle sezone, a ovo će biti peta u šest godina, što ovaj period čini najuspešnijim u istoriji kluba iz Berna. Jang Bojsi su 1. aprila izgubili od Serveta, a prethodni poraz doživeli su početkom septembra od Sent Galena. Jasno je zašto ovaj tim ima čak 19 bodova više od trenutno drugoplasiranog Lucerna. Dominacija tima iz Berna u Švajcarskoj se nastavlja i sledeći cilj je iskorak u Evropi i pokučaj da se domognu grupne faze Lige šampiona. Prošlog vikenda, recimo i to, \'\'mladi momci\'\' su sa 6:1 pobedili Servet, jednu od boljih ekipa.

Predlog

Jeste Jang Bojs već dva puta pobedio Grashopers ove sezone, poslednji put pre samo dve sedmice kada je u Bernu bilo 2:0, ali nijedna od te tri utakmice nije bila neizvesna. U ovom momentu su bodovi mnogo bitniji Skakavcima koji se bore za Evropu i zaostaju samo tri boda za Luganom, četiri za Servetom i pet za Lucernom. Mogu, dakle, čak do vicešampionske titule, a to bi bio ogroman uspeh za klub koji je, ne tako davno, igrao u Čelendž ligi. Naš predlog su golovi, za goste je bitnije da osvoje i kup i kompletiraju duplu krunu, pa bi ovde moglo da se dogodi i iznenađenje. Za 3+ kvota je 1.55 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.