Sreda, 26/04 - Fudbal, Danska, DBU Pokalen
26/04Nordsjeland vs KopenhagenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
24/04/2023 15:36
U prvoj utakmici polufinala danskog kupa sastaju se dve trenutno najbolje ekipe iz Super lige. Meč u Farumu igra se u sredu u 18 časova.
Nordsjeland

Domaćin je još jednom izgubio u plej-ofu i titula je svakim danom sve dalje. Doduše ne blista ni trenutni lider, aktuelni šampiona FC Kopenhagen, pa je razlika i dalje minimalna i od nedelje iznosi dva boda u korist tima iz prestonice. Nordsjeland je najbolje odigrao regularni deo prvenstva, iskoristili su činjenicu da nisu igrali u evropskim kupovima i na kraju zauuzeli prvo mesto. Probelmi su krenuli u doigravanju, odmah su poraženi na stratu od Kopenhagena, odigrali nerešeno sa Randersom i izgubili od Viborga. Samo su pobedili Brondbi na svm terenu. U kupu su stigli do polufinala preko dva Orhusa, prvo sa superligapšem a onda i Orhus Fremadom i u finalu pre finala igraju sa najvećim rivalom FC Kopenhagenom.

FC Kopenhagen

Aktuelni šampion Danske nije imao preterano uspešne nastupe u Evropi, ali nije ni mnogo zaostao u domaćem prvenstvu pa je brzo nadoknadio minus u odnosu na Nordsjeland i pobedom u međusobnom duelu na Parkenu preuzeli su čelnu poziciju. I sada su prvi, imaju dva boda više, i pored činjenice da su u prva četiri kola plej-ofa pobedili samo još Viborg na Parkenu. Izgubili su na gostovanju kod Viborga, a u nedelju su odigrali bez golova sa Orhusom na strani. Odbrana titule je prioritet za tim iz danske prestonice, ali bi svakako vleli da sezonu završe sa duplom krunom. Žreb ih je u polufinalu namerio na najvećeg konkurenta u bici za naslov šampiona, pa će pobednik iz ovog dvomeča biti veliki favorit u finalu, bez obzira ko mu bude rival. U četvrtfinalu su eliminisali Vejle sa 2:0 i 0:0.

Predlog

U dosadašnjem delu sezone FC Kopenhagen i Nordsjeland su igrali tri puta. U regularnom delu sezone Nordsjeland je bio uspešniji, slavio je u Farumu sa 3:1, dok je u Kopenhagenu bilo nerešeno. Ipak, na Parkenu je u plej-ofu slavio šampion, a do kraja sezone igraće još tri puta. Dva puta odmeriće snagu u polufinalu kupa, a ostaje i onaj meč u Farumu u prvenstvu koji može odlučiti šampiona. U drugom polufinalu sastaju se Silkeborg i Olborg. Smatramo da će se pitanje pobednika odlučiti u revanšu na Parkenu, a sada za prvi meč predviđamo utakmicu sa malo golova. za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.