Četvrtak, 27/04 - Fudbal, Italija, Kup Italije
27/04Fiorentina vs KremonezeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
25/04/2023 11:52
U revanšu polufinala italijanskog Kupa domaćinu je ostalo samo da overi plasman u finale posle trijumfa u Kremoni. Meč u Firenci se igra u četvrtak u 21 čas.
Fiorentina

Malo po malo i ova sezona obećava da bi mogla postati jedna od najuspešnijih u istoriji tima iz Firence. Mogla je da bude još bolja da Viola nije u nedelju ispustila dva gola prednosti u Monci i na kraju ostala praznih šaka i prilike da se bori za izlazak u Evrou. S druge strane to bi mogla da bude prednost Fiorentine u zavrnici dva takmilenja u kojima igraju pored Serije A. U Ligi konferencija su stigli do polufinala u kome ih očekuje dvomeč sa ekipom Bazela u kome su svakako favoriti. Imaće šansu da se plasiraju u finale i eventualnim osvajanjem najmlađeg evropskog kupa izbore evropski nastup i za narednu jesen. To će moći da urade i ako stignu do pehara u Kupu Italije. Oni su, nakon pobede u Kremoni u prvom meču sa 2:0, jednom nogom u finalu, ali im tamo neće biti lako ko god da im bude rival, Juventus ili Inter, pošto u ovom momentu još ne znamo ishod revanša između ova dva tima.

Kremoneze

Kada se u budućnosti bude govorilo o ovoj sezoni, povratničkoj za Kremoneze posle dve i po decenije, više će se pažnje posvetiti nastupu u Kupu Italije nego u Seriji A. Od starta prvenstva ekipa iz Kremone nije uspela da se adaptira i nikako nije uspevala da stigne do neke pobede. Prvu su ostavrili tek u drugoj polovini sezone i to protiv Rome. Za to vreme blistali su u kupu, uspeli su da izbace novog šampiona Napoli, i to pobedom na stadionu Dijego Maradona u Napulju, a onda i Romu, koju su pobeili na rimskom Olimpiku. Ipak, Fiorentina je uspela da pobedi u prvom meču u Kremonu sa 2:0 i male su šanse da se Kremoneze još jednom senzacijom, probije u finale. Nada umire poslednja, kada su uspeli da izbave Romu i Napoli, pre toga Ternanu i Modenu, možda ne treba prerano otpisivati Kremoneze, pogovoto kada nemaju pta da izgube.

Predlog

Fiorentina je imala jedan sličan meč u četvrtak, samo u Ligi konferencija. U revanš sa poljskim Lehom ušli su nakon ubedljivog trijumfa u Poznanju sa 4:1. Međutim, pred kraj meča Leh je u Firenci imao vođstvo od 3:0 i bio na pragu čuda ali se Viola pribrala i sa dva gola u finišu otišla u polufinale. Videćemo može li sličan scenario da priredi i Kremoneze, a naš predlog su golovi, jer nema razloga da se blo ko zatvori. Za 3+ kvota je 1.73 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.