Sreda, 26/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
26/04TSC Bačka Topola vs ČukaričkiDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
25/04/2023 17:01
Utakmica koja može da odluči ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona biće odigrana u Bačkoj Topoli u četvrtak sa početkom u 18.30 časova.
TSC

Znalo se i pre početka sezone da TSC ima tim za velika dela iako je tokom prethodne ostao bez nekih fudbalera, uključujući i Mihajla Banjca. Na klupu je seo bivši trener Partizana Žarko Lazetić, i malo po malo TSC se penjao na tabeli, stigavši do trenutno trećeg mesta sa samo bodom manje od Čukaričkog. U prvom kolu plej-ofa TSC je gostovao novom-starom šampionu Crvenoj zvezdi, odlično su započeli meč i prvi poveli, ali su crveno-beli preokrenuli i na kraju slavili sa ubedljivih 4:1. To ništa ne menja u planovim ekipe iz Bačke Topole, pobeda Čukaričkog nad Partizanom malo je proredila situaciju u vrhu, pa su sada Brđani i Topolčani jedini kandidati za drugu poziciju koja ove sezone, po prvi put, vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Većeg motiva sigurno nema, jer i čak da ne uspeju u kvalifikacijama za elitno takmičenje, imaće obezbeđenu grupnu fazu Lige Evrope.

Čukarički

U samo par dana Brđani su dva puta pobedili Partizan, identičnim rezultatom 1:0. Time su potvrdili svoje aspiracije koje sežu do vicešampionske titule, a istovremeno su favorizovani tim iz Humske izbacili iz trke za drugo mesto. Sada je Čukarički na željenom drugom mestu šest kola pre kraja sezone. Ostali su im važni dueli sa TSC-om na strani, kao i sa Crvenom zvezdom, pa se bod prednosti u odnosu na ekipu iz Bačke Topole ne može uzeti kao velika prednost,, pogotovo jer su Topolčani bili uspešniji u regularnog delu sezone pa bi u slučaju istog broja bodova bili iza TSC-a. Čukarički je u seriji od šest uzastopnih pobeda, pet u ligi i jednog u Kupu Srbije. Imaju Brđani malih problema sa povredama, pre svega golmana Popovića i desnog beka Stevanovića, ali i dovoljno kvalitetan roster da se suproststave odličnom TSC-u.

Predlog

Ovo će sigurno biti najinteresantniji meč do kraja sezone u srpskoj Super ligi. Pobednik ima ogromnu šansu da bude na kraju drugi i, da podsetimo još jednom, debituje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Biće to sjajna prilika da Brđani ili Topolčani znatno poprave lični UEFA koeficijent i tako imaju lakši put u Evropi u narednim sezonama. U regularnom delu prvenstva TSC je slavio na Banovom Brdu sa 4:1, ali je meč u Bačkoj Topoli okončan bez pobednika 1:1. Uglavnom, uvek je bilo golova i predviđamo ih i sada, barem po jedan na obe strane. Za GG koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.77.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.