Petak, 28/04 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
28/04Olympiakos Piraeus vs FenerbahçeUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 161.50
9 / 10 Ulog
27/04/2023 17:27
Posle prvog meča serije Pirejci su za korak bliži Kaunasu. I druga utakmica igra se u Atini, početak je zakazan za petak u 20.30.
Olimpijakos

Posle regularnog dela sezone u Evroligi Olimpijakos je zauzeo prvo mesto, pa je jasno da su favoriti za prolaz na završni turnir koji će se igrati u litvanskom Kaunasu. Međutim, ne mogu biti prezadovoljni rivalom koga su \'\'izvukli\'\' u četvrtfinalu. Fener je takođe bivši šampion Evrope, opet ima moćan tim i samo je sticaj okolnosti doveo do toga da su jedva stigli među osam. U prvom meču Pirejci su slavili dosta ubedljivo, mada se to nije naslućivalo posle prvog poluvremena. Samo dva poena prednosti imao je Olimpijakos posle 20 minuta igre, ali je meč prelomljen u trećoj deonici koju su crveno-beli dobili sa deset razlike. Presudila je serija trojki, prvo Kenana a onda i Mekisika, koji su bili i jedini dvocifreni uz neizostavnog Sašu Vezenkova. Bugarin je ubacio 19, Kenan 18, pogodivši 6 trojki iz 7 pokušaja, a Mekisik se zaustavio na 11 koševa i tri trojke.

Fenerbahče

Itudis nije dbro spremio tim za ovaj meč, kada se zna da je prvi u seriji veoma važan. Sada je tim iz Istanbula pred zidom, mora da pobedi u drugom meču jer ako se vrati kući sa 0:2 preokret će jednostavno biti nemoguć. Kako pobediti Olimpijakos u eventualnom petom meču u Pireju? Povrede ponovo uzimaju danak, Skoti Vilbekin je i dalje povređen, ponovo se povredio i Bjelica, a van stroja je i Buker. Ipak, roster je dovoljno kvalitetan da i bez ovih igrača može biti konkurentan svakoj ekipi, pa i Pirejcima. Mnogo problema je Feneru pravio Mustafa Fal koji je prvo izbacio iz igre zbog penala Džekirija, a onda uveo u problem i Motlija. Na kraju je najefikasniji ipak bio startni centar Motli sa 15 poena, Dešon Pjer je odigrao dobar meč sa 13 poena, a Marko Gudurić je dodao 12. Veliko pojačanje u toku sezone, Tajler Dorsi, nije postigao ni poen, a igrao je 20 minuta.

Predlog

Recimo da je Fener u Top 8 uveo direktno Olimpijakos pobedom nad Baskonijom u poslednjem kolu. Da su pirejci izgubili u četvrtfinale bi otišli Baskijci, a Fenerbahče bi završio takmičenje još pre doigravanja. Ipak, Pirejci su igrali za svoje prvo mesto i sigurno da nisu obraćali pažnju ko još zavisi od njih. U prvom meču je ukupno postignuto 147 poena, a sumnjamo da će ih mnogo više biti i u drugom. Granica je na 161,5 a za (-) kvota u kladionici CircusBet iznosi 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.