Subota, 29/04 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
29/04Šalke 04 vs Verder Bremen1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
27/04/2023 17:50
Domaći su na rubu provalije i eventualni neuspeh bi ih gurnuo u nju. Meč sa Verderom šalkse igra u subotu u 18.30.
Šalke

Ovo je kvalifikacioni meč za tim iz Gelzenkirhena. Čak im ni pobeda ne daje neke velike izglede kada je opstanak u pitanju, pre svega zbog rasporeda koji ih očekuje u finišu sezone, ali im ostavlja realnu nadu. Tri poraza u prethodna četiri meča ostavila su Šalke u zoni ispadanja, na pretposlednjem mestu sa 24 boda. Ispod njih je samo Herta sa 22, a ispred su Štutgart sa 25 i Bohum sa 27. Sada je legitiman cilj 16. mesto i baraž, koji bi mogao da ih ostavi u Bundesligi. Novo ispadanje, a podsetimo da su prošlu sezonu Rudari proveli u Cvajti, bilo bi prava katastrofa. Problem je bio početak sezone i serija poraza. Malo su se popravili u nastavku, ali je i tu bilo propusta i evo gde su sada. Do karaj sezone Šalke ima paklen raspored, posle Verdera gostuju Majncu i Bajernu, dočekuju Ajntraht i idu u Lajpcig. Ni u jednom meču, realno, ne mogu da računaju na bodove, pa je ovo utakmica koju moraju da dobiju.

Verder

Mada su i Zeleni iz Bremena prošlu sezonu proveli među drugoligašima, oni su se mnogo lakše i brže ponovo adaptirali na elitu od svog rivala iz Gelzenkirhena. Verder igra promenjivo, ali dovoljno dobro da pet kola pre kraja Bundeslige ne strahuje za opstanak. Posle serije od šest utakmica u kojima nisu osetili slast pobede fudbaleri Verdera su pobedili u Berlinu Hertu, dosta ubedljivo, i otišli na 12.mesto sa deset bodova više od Štutgarta, prvog tima ispod crte. Da bi bili sigurni u to da će i naredne jeseni igrati u Bundesligi potreban im je još neki bod, a rivali do kraja sezone su Bajern i Keln u Bremenu, a Lajpcig i Union na strani. Ništa manje težak raspored od onog koji ima Šalke, pa bi i za njih ovaj meč mgao da bude klju. utliko da bi pobedom još jednog konkutenta gurnuli u ambis, posle Herte, a sebi obezbedili miran zavrpšetak sezone.

Predlog

Čak i da veće seriju poraza Verder ima tih deset bodova više od Švaba, koji tek treba da pobeđuju i stignu tu razliku, a vremena nema mnogo. U prvom delu sezone Verder je slavio na svom Vezeru protiv Šalkea sa 2:1, a bio je bolji i prošlog proleća u Gelzenkirhenu sa 4:1 u Cvajti. Mada ovde ništa nije sigurno, verujemo da Šalke mora da da više od svog maksimuma i pobedi Verder, jer u suprotnom šanse za opstanak će im biti samo teorijske. Pokušajte s jedinicom za koju u kladionici CircusBet dobijate kvotu 2.38.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.