Subota, 29/04 - Fudbal, Španija, La Liga
29/04Elche vs Rayo Vallecano1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
27/04/2023 18:14
Za domaće je prvenstvo odavno završeno i sada se bore za čast. Rajo je srušio novog ampiona i kreće ka Evropi. Utakmica u Elčeu igra se u subotu u 16.15.
Elče

Tek kad su ostali bez šansi za opstanak fudbaleri Elčea počeli su da igraju kako znaju. Rezultati i dalje nisu bili nešto posebno dobri, ali su upislai pobede nad Viljarealom i Majorkom, i to su im, za sad, dve jedine pobede. Elče je u seriji od šest uzastopnih poraza, tri na svom terenu i tri u gostima, ali su i rivali bili jaki, Barselona, Sosijdad, Osasuna, Valensija i Selta u sredu u vanrednom kolu. Ni u Vigu nisu bili \'\'topovska hrana\'\', izgubili su minimalnim rezultatom. Ne može Elče da izbegne ni poslednje mesto, od Espanjola imaju 15 bodova manje, ali svakako da će se truditi da uzmu barem još nekom skalp do kraja puta u La Ligi.

Rajo Valjekano

Pčelice iz Valjehasa su uspele da pobede Barselonu u vanrednom kolu, a Katalonci su gotovo izvesno novi šampioni. To je pokazalo da tim Rajo Valjekana ima dobar tim i da trenutno 9. mesto nije njihov krajnji domet. Sigurno je da će pokušati da stignu makar do šestog mesta, poslednjeg koje vodi u Evropu, ali ako i ne uspeju nije strašno, pre samo dve sezone bili su u Segundi. Pčelice su bez pobede na pet prethodnih gostovanja, uzeli su samo dva boda u tih pet mečeva, ali su zato pre tog niza pobedili Viljareal i Valjadolid na strani. Sko negde moraju da slave, to je u Elčeu, pa tek onda mogu da sanjaju o evropskim kupovima.

Predlog

Domaćin može da igra potpuno rasterećeno, ali mogu i gosti, mada su njima bodovi mnogo važniji. Rajo Valjekano je nešto kvalitetniji i ako sve bude onako kako treba, iz Elčea bi morali da se vrate sa tri nova boda i \'\'pobiju\'\' se za Evropu sa konkurentima. U prvom delu sezone u Valjehasu je bilo 2:1 za Rajo, a sada se za dvojku dobija koeficijent 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.