Ponedeljak, 01/05 - Fudbal, Španija, La Liga
01/05Mallorca vs Atletik Bilbao1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
29/04/2023 13:04
Poraz u Sevilji skupo bi mogao da košta Baskijce, na Balearima moraju ići na pobedu. Meč španske La Lige igra se u ponedeljak u 19 časova.
Majorka

Ekipa sa Balearskih Ostrva igra sasvim dobro u drugom delu sezone i sve je bliže ostvarenju primarnog cilja, a to je opstanak u eliti. Može se već sada reći da će Majorka opstati, mada to još matematički nije rešeno, ali deset bodova više od prvog tima ispod crte dovoljan su garant za tako nešto. U prošlom, vanrednom, kolu, Majorka je izgubila u Madridu od Atletika iako je prva povela. Na kraju je bilo 3:1 za Jorgandžije, ali to nije mnogo poremetilo Ostrvljanje jer su pre toga imali niz od četiri meča bez poraza, sa po dve pobede i remija. Deset bodova više je Majorka osvojila kao domaćin nego kao gost. Spada u timove koji primaju veoma malo bodova na svom terenu, manje od nih jedino je primila Barselona, ali ni ne postižu mnogo pogodaka. Ipak, u prethodnom duelu u Palma De Majorci pobedili su Hetafe sa 3:1.

Bilbao

Baskijci su i dalje kandidati da igraju u Evropi ali ih je poraz od Sevilje u Bilbaou u prošlom kolu malo usporio. Ostali su na sedmom mestu ali im je sada zaostatak za ekipom ispred sebe tri boda, s obzirom da je Viljareal pobedio i umakao na četiri boda razlike, pa je sada prva meta Atletika ekipa Betisa. To šesto mesto je važno zbog toga što vodi u Evropu, Bilbao se nadao plasmanu u finale KUpa Kralja, još jednom, ali ih je u polufinalu zaustavila Osasuna i tim iz Pamplone će igrati u finalu sa Real Madridom. Poraz od Sevilje prekinuo je niz od tri uzastopna trijumfa u La Ligi i čak šet mečeva u kojima su osvojili 13 bodova. Možda je to bio samo slab dan za Bilbao, a to ćemo videti na Balearskim Ostrvima u meču sa Majorkom.

Predlog

Bodovi iz ovog duela mnogo su važniji za goste koji imaju priliku da se izbore za nastup u Evropi. Ni Majorka nije bez šansi, ali je teško očekivati da mogu nadoknaditi dvocifrenu bodovnu razliku u preostalom vremenu. U prvom delu sezone meč u Baskiji je završen bez pobednika i bez golova, pa nam se čini da je to najrealnije i sada. Po nama, utakmica će se završiti u intervalu 0-2 gola, a blagi favorit je gost, te se odlučujemo za dvojku za koju se dobija koeficijent 2.35 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.