Utorak, 02/05 - Fudbal, Poljska, Puchar Polski
02/05Legia Warszawa vs Raków CzęstochowaDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
29/04/2023 21:49
U finalu Kupa Poljske sastaju se dve najbolje ekipe iz ove zemlje, lider Rakov i slabvna Legija. Utakmica se igra u Varšavi, ali ne na stadionu Legije, u utorak u 16 časova.
Legija

Titula će, sva je prilika, napustiti prestonicu i preseliti se u Čestohovu. Moramo da priznamo da je to potpuno zasluženo i pravedno jer je Rakov ove sezone bio dominantan skoro čitavo prvenstvo. Legija ima neke matematičke šanse, ali da će sustići devet bodova razlike u preostala četiri kola, u to je teško poverovati. Legija je uradila šta je mogla, posebno u drugom delu sezone, ali nije sačekala dovoljan broj kikseva svog rivala. Ostala im je šansa da osvoje kup i tako spasu sezonu u kojoj su ostali bez šampionske krune i prilike da se na leto u kvalifikacijama bore za Ligu šampiona. Ni do sada nisu imali preterano uspeha u Evropi, a sada će im biti još teđe ako krenu od rane faze kvalifikacija i budu bez prava na grešku, koja je dozvoljena samo šampionima.

Rakov

Pehar šampiona sve bliže je Rakovu, što je njihova prva kruna u istoriji. Biće Rakov 19. klub koji dolazi do titule prvaka, a apsolutni rekorder je Legija koja je osvojila 15 titula, ispred Gornjika koji ima 14. Sad malo o Kupu Poljske. Rakov je blizu duple krune, Kup su već osvakjali ali duplu krunu nikad. Navijačima je sigurno stalo da sezonu trijumfalno završe na oba polja, a pogotovo da to u finalu urade protiv Legije, najvećeg i jedinog konkurenta u prvenstvu. Rakov bi u nardenoj sedmici mogao da osvoji dva trofeja, pored Kupa, pobeda u narednom kolu u prvenstvu definitivno bi ih promovisala u šampione. Pre finala su većizbacili nekoliko solidnih elipa, ali je Legija sigurno najjači  mogući rival.

Predlog

Utakmica je važna i jednima i drugima, trofej je u pitanju, a ove dve ekipe sastaće se i u prvom meču naredne sezone kada se igra Super kup. Možda bi pravedno bilo da opet podele trofeje, samo da ih zamene, ali u ovakvim situcijama nema gledanja kroz prste i takve vrste dogovora. Igra se na neutralnom terenu, ali u prestonici, što daje određenu prednost Legiji. Moguće je da će se pobednik odlučiti tek posle 120 minuta, ili penala, a naš predlog je dupla šansa na Legiju. Za 1x kvota je 1.58 u kaldionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.