Utorak, 02/05 - Fudbal, Francuska, National
02/05Versailles vs Red Star1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
30/04/2023 10:42
Ovo je derbi kola u francuskoj Nacionalnoj ligi a poraženi tim ostaće bez šansi da se bori za ulazak u Ligu 2. Meč u Versaju igra se u utorak u 18.30.
Versaj

Ekipa iz grda poznatog po čuvenom dvorcu tek je ove sezone ušla u treću ligu i pokazala zavidan kvalitet. Do skoro su bili jedni od glavnih pretendenata za ulazak u Ligu 2, ali nam se sada čini da su dosta daleko od toga. Ne bodovno, već po formi. Ovo je predgrađe Pariza pa se duel sa ekipom Red Star može nazvati i gradskim derbijem. Versaj je sada na petom mestu, zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem koji čine Martig i Konkernu, koji imaju po 56 bodova. Pobednom nad Red startom stigli bi samo na dva boda minisa, a do kraja sezone ostalo je još tri kola. U te tri utakmice Versaj igra sa Parizom, Avranšom i na kraju protiv Martiga, što bi mogao da bude direktan duel za plasman u viši rang. Posle niza od četiri utakmice bez pobede Versaj sada ima iza sebe dve vezane pobede.

Red Star

Francuska \'\'Crvena zvezda\'\' je na četvrtom mestu, imaju isti broj bodova kao i njihv rival Versaj i nadaju se da mogu pobedom do priključka sa timovima na vrhu. Samo dva tima će ići direktno u drugu ligu i u Red Staru se i dalje nadaju da će oni biti jedan od njih. Na početku aprila vezali su dva poraza i to protiv timova koji su im direktni konkurenti i, ako na kraju ne uspeju u svojoj nameri da se plasiraju u Ligu 2, to će biti samo zbog poraza u mečevima protiv Dankerka i Konkernua. Posle toga su vezali dve pobede, savladali su Nansi i Bastiju i vratili su se u igru. Red Star igra dosta dobro na strani, na pet poslednih gostovanja izgubili su samo jednom, a slavili tri puta, pobeda u Versaju bili bi im najvažnija od svih prethodnih.

Predlog

Jasno je da remi ne zanima nijedan tim. Bod bi, najverovatnije, ugasio sve nadei za Versaj i za Red Star da budu među dve najbolje ekipe u ligi. U prvom delu sezone golova u duelu između ove dve ekipe nije bilo. Zanimljivo je da je to bio prvi zvanični duel ova dva tima u istoriji. Videćemo ko će do prve pobede u međusobnim okršajima, a po nama tome je bliži tim Red Stara, koji je znatno iskusniji u ovom društvu od Versaja. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.