Utorak, 02/05 - Fudbal, Slovenija, PrvaLiga
02/05Maribor vs MuraUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
8 / 10 Ulog
01/05/2023 10:36
Aktuelni šampion Slovenije ne može da odbani titulu, a pao je i na treće mesto. Pobeda nad Murom je obaveza. Meč u Ljudskom vrtu igra se u utorak u 20.15.
Maribor

Ljubičasti su u prošlom kolu igrali derbi u Celju i izgubili, čime su drugo mesto prepustili Celjanima. Razlika je samo jedan bod i do kraja sezone, a do nje je ostalo još da se odigraju tri kola, mogu da se vrate na drugu poziciju i obezbede makar vicešampionasku titulu. Maribor je prošle sezone postao šampion, ali je ove daleko od Olimpije. Ljubljančani su trenutno na čak 16 bodova prednosti u odnosu na njih, a 15 imaju više od Celja, pa su sasvim zasluženo novi šampioni. Maribor igra odlično na svom terenu, samo su jednom remizirali a sve ostale utakmice su dobili, barem u poslednjih desetak navrata. Ostalo im je da pokušaju da osvoje Kup Slovenije, u finalu će im rival biti baš Olimpija, a meč ke na programu 6. maja.

Mura

Tim iz Murske Sobote je nenadano osvojio titulu pre dve godine i to je bio njihov najveći uspeh. Ove sezone su daleko od vrha, nalaze se u sredini tabele, a tu negde će i završiti rvenstvo. Sada su na šestom mestu, niđe od toga ne mogu da budu pošto je prvi tim ispod njih udaljen čak 11 bodova, ali bi sa, eventualno, svim pobedama u preostalim utakmicama mogli čak i do četvrtog mesta i plasmana u Evropu, s obzirom da će u finalu Kupa igrati dve prvoplasirane ekipe koje su već obezbedile evrospki nastup. Zato je ova utakmica bitna za Muru, kao i preostale dve koje igraju protiv Gorice na svom terenu i Kopra u gostima. Rivali za to četvrto mesto su im Domžale sa kojim imaju isti broj bodova i Kopar koji ima četiri boda više.

Predlog

Utakmica u kojoj remi ne znači ništa nijednoj od ekipa. Maribor više razmišlja o meču finala Kupa u kome igra protiv olimpije kroz pet dana, dok će Mura to pokušati da iskoristi i drugi put ove sezone pobedi Ljubičaste. Maribor ima dve pobede nad Murom u sezoni i probaće da dođe i do treće. Naš predlog su golovi, a za 3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.