Sreda, 03/05 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/05Žalgiris Kaunas vs FC Barcelona1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
02/05/2023 11:47
Posle dve pobede u svojoj Blaugrani Barsa je na korak od plasmana na završni turnir. Treći meč igra su u Kaunasu u sredu od 19 časova.
Žalgiris

Za Litvance ovo bi mogao da bude kraj puta i kraj nadanja da će igrati pred svojim navijačima na Fajnal-foru. Nisu uspeli da naprave nijedan brejk u Blaugrani i sada, da bi se vratili u glavni grad Katalonije, moraju dva puta da pobede u svom Kaunasu. To će biti izuzetno teško, mada su u regularnom delu sezone uspeli da pobede Barselonu na svom parketu sa 73:72. U Španiji su izgubili potom tri vezana meča, jedan u takmičenju i dva u plej-ofu. Što se ta dva poslednja tiče, u prvom je Žalgiris bio potučen do nogu, ali je u drugom bio u igri do samog kraja. Ignas Brazdejkis je pružio odličnu partiju sa 20 poena u drugom meču, ali su ga pratili samo Ulanovas sa 13 i Birjutis sa 10 koševa.

Barselona

Od Barselone se svake sezone očekuje plasman na Fajnal-for i Katalonci su sada na korak od ispunjenja cilja. Zanimljivo je da bi naredna četiri meča mogli da igraju u Kaunasu. Ako izgube večeras, pa pobede u četvrtom meču, igraće polufinale, i meč za treće mesto ili finale, takođe u ovoj hali i ovom gradu. Nije im bilo lako sa Žalgirisom u drugj utakmici ali su u finišu smogli snage da slome upornog rivala. Meč sezone odigrao je Jan Veseli. Češki centar je ubacio 26 poena i uhvatio 6 lopti, ali je imao uz sebe i fantastičnog Nikolu Mirotića sa 22 koša. Barsa ima jak roster, na svom terenu su skoro nepobedivi, ali će pokušati da seriju završe u Litvaniji, u trećem ili četvrtom meču.

Predlog

Pokušaće Žalgiris da produži seriju i da pred svojim navijačima još jednom pobedi Barselonu ove sezone. Ako bi dobili treći meč u četvrtom bi sigurno igrali sa više samopouzdanja i peti meč bi mogao da postane realnost. Sezona je bila dobra za \'\'zelenu šumu\'\' izuzimajući jedan krizni period pred finiš takmičenja. Na kraju su \'\'nalateli\'\' na jaku barsu i tu ništa ne mogu. Očekujemo da Jasikevičijusov tim pobedi i u trećoj utakmici, a za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.