Sreda, 03/05 - Fudbal, Italija, Serija A
03/05Lacio vs Sasuolo1X2tip: 1
1 / 10 Ulog
02/05/2023 13:56
U vanrednom kolu italijanske Serije A Lacijali, posle poraza na Meaci, dočekuju Sasuolo. Meč se igra na Olimpiku u sredu u 20.45.
Lacio

Posle dva vezana poraza Lacio je, od već viđenog plasmana u Ligu šampiona doveo u pitanje taj cilj. Oni su i dalje na odličnom drugom mestu, ali samo zahvaljujući i kiksevima direktnih rivala. Sada je petoplasiran MIlan na samo četiri boda udaljenosti a do kraja sezone ostala su još šest kola i prostora za gubitak bodova u seriji više nema. Na meaci protiv Intera Lacio je vodio do 78. minutu a onda je primio tri gola. Taj neuspeh ne može se nazvati iznenađanjeme, ali prethodni poraz od Torina na Olimpiku svakako jeste. Ta tri boda moraće negde da nadokande, a do kraja sezone, nakon meča sa Sasuolom, Lacio još igra u gostima sa Milanom, Udinezeom i Empolijem, a dočekuje Leće i Kremoneze. Jasno je da će ovi gostujući susreti biti ključ za plasman u Ligu šampiona.

Sasuolo

Ekipa iz Ferare bila je u jednom trenutku u stvarno nezavidnom položaju. Dogodilo se to početkom drugog dela sezone nakon poraza od Sampdorije na domaćem terenu. Od tada je Sasuolo shvatio da je vrag odneo šalu i rezultati su mnogo bolji. Zato sada utakmicu u prestonici čekaju na solidnom 11. mestu bez ikakvih problema oko obezbeđivanja statusa. Međutim, raijih sezona Sasuolo se borio, jednom i izborio, za plasman u Evropu, dok su sada od toga jako daleko. Igraće skoro pa revijalne utakmice do kraja i trudiće se da prvenstvo završe na što bližoj poziciju do vrha. U preostalom delu šampionata ekipa iz Ferare igraće sa Bolonjom, Moncom i Fiorentinom na svom terenu, a čekaju ih još gostovanja kod Intera i Sampdorije. Sasvim korektan raspored da izbegnu bilo kakvu glavobolju.

Predlog

Iz svega rečenog jasno je da su bodovi mnogo značajniji domaćinu. Lacio mora da pobedi po svaku cenu i ostane na drugom mestu na tabeli. Napoli je novi prvak i tu nema dileme, ali će borba za preostala tri mesta koja vode u Ligu šampiona biti velika. U prvom delu sezone Lacio je slavio u Ferari sa 2:0, a očekujemo da pobedi i pred svojim navijačima u \'\'večnom gradu\'\'. Za jedinicu je kvota 1.72 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.