Četvrtak, 04/05 - Fudbal, Danska, DBU Pokalen
04/05Alborg vs SilkeborgDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
02/05/2023 18:33
U revanš meču polufinala danskog kupa sastaju se dve ekipe koje igraju plej-aut. Utakmica u Olborgu igra se u četvrtak u 17.30.
Olborg

Odličan rezultat doneli su fudbaleri Olborga sa gostovanja Silkeborgu u prvom meču polufinala kupa. Bilo je 1:1 i sada prednost ide na strau Olborga, ako ni zbog čega drugog, ono zbog igranja pred svojim navijačima. Zanimljivo je da su se ove dve ekipe dva puta sastale u samo pet dana na istom mestu prošle sedmice, prvo su u prvenstvu igrali 2:2, a onda u kupu 1:1. Za razliku od Silkeborga koji je siguran u svoj status prvoligaša, Olborg je u velikoj opasnosti od ispadanja. Ovaj nekadašnji šampion Danske je na pretposlednjem mestu u plej-autu, sa četiri boda manje od prvog tima ispred njih, a to je Horsens.  Prošlog vikenda Olborg je minimalnim rezultatom pobedio Lingbi i tako zamenio mesta sa ovom ekipom, ali je spas još daleko. Vremena je malo ostalo je da se odigra još pet kola i svaki bod može biti presudan.

Silkeborg

Gostima je prvenstvo u drugom planu, ne mogu da budu zadovoljni ostvarenenim jer se nisu plasirali ni u plej-of, a prethodne sezone su izborili nastup u Evropi. Mogli bi i naredne jeseni u evropski kup, ali će morati da trijumfuju u Kupu Danske. Čak i da eliminišu Olborg, od koga sigurno nisu slabiji, u finalu će ih čekati jedna od dve trenutno najbolje danske ekipe, FC Kopenhagen ili Nordsjeland. Ipak, u kupu favorita obično nema, pa ako odu u finale fudbaleri Silkeborga imaće svoju šansu da se okite trofejom. U prvenstvu ne blistaju, na sedm prethodnih utakmica nisu pobedili, a u ponedeljak su lako položili oružje pred Mitjilandom. Trener je izveo pomalo kombinovan sastav i Mitjiland je postigao tri brza gola na startu meča i već tada je sve bilo gotovo.

Predlog

Silkeborg može u potpunosti da se posveti kupu koji može da im spasi sezonu. Za Olborg je još važnije da izbori opstanak i da i naredne sezone igra u eliti, a što se kupa tiče, ako odu u finale dobro je, ako ne, ništa, važnija je liga. Zato nam se čini da su gosti možda bliži uspehu i predlažemo duplu šansu na Silkebrog. za x2 koeficijent je 1.57 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.