Četvrtak, 04/05 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
04/05Hadersfild Taun vs Šefild JunajtedDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
02/05/2023 18:50
Pobeda u Kardifu bila je ključna za Terijere. Protiv Oštrica dovoljan je i bod za obezbeđivanje opstanka u Čempionšipu. Zaostala utakmica engelskog Čempionšipa igra se u četvrtak u 20.45.
Hadersfild

Ispalo je dobro po Hadersfild što imaju ovaj zaostali meč, iako je rival tim koji je drugi na tabeli i već je izborio povratak u Premijer ligu. Naime, Terijeri su tik iznad crte, imaju tri boda više od Redinga, a upravo su im Plemići rivali u poslednjem kolu. Ne bi bilo dobro da Hadersfild izgubi od Šefilda jer bi ih onda eventualni poraz od Redinga, najverovatnije, izbacio rang niže. Ovako, jedan bod iz duela sa Oštricama obezbeđuje im nastup u Čempionšipu i za narednu sezonu. E sad je pitanje koliko mogu uopšte biti zadovoljni ovom sezonom. Prethodne su igrali u finalu plej-ofa i samo ih je jedan gol delio od povratka u elitu, ali je Notingem slavio minimalnim rezultatom u najskupljoj utakmici na svetu. Za Terijere je ključni meč bio onaj prethondi kada su slavili na Milenijumu u Kardifu i odmakli timovima iz zone ispadanja.

Šefild Junajted

Tešku sezonu imale su Oštrice ali je cilj ispunjen, Jorkširci će naredne  sezone ponovo igrati u društvu Sitija, Arsenala, Čelsija i ostalih engleskih velikana. Zna se koliko je takmičenje u Čempionšipu naprono, koliko ima uspona i padova tokom sezone, ali su se fudbaleri tima sa Bramal Lejna izborili sa svim i uspeli da, zajedno sa Barnlijem, izbore direktan prolaz u Premijer ligu. U preostale dve utakmice mogu malo da odahnu, nemaju imperativ rezultata pošto trećeplasirani Luton ima čak devet bodova manje i utakmicu više. Plasman u elitu proslaviće u poslednjem kolu, ali ni tada neće igrati na svom terenu, već će gostovati u Birmingemu. Oštrice su slavile na poslednja četiri meča u prvenstvu, a jedini poraz u tom intervalu bio je onaj u polufinalu FA kupa od aktuelnog engleskog šampiona Mančester Sitija.

Predlog

Šefild Junajted je ostvario veliki uspeh ove sezone. Osim povratka u najjači engleski rang, uspeli su da stignu i do polufinala najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu i bili u društvu dva mančesterska velikana i odličnog Brajtona. Da nisu igrali protiv Sitija, ko zna, možda bi ih gledali u finalu na Vembliju. Ovde Šefild nema motiv dok ga domaćin itekako ima. Možda je remi najrealniji, a naš predlog je dupla šansa na Hadersfild. Za 1x kvota je 1.53 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.