Petak, 05/05 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
05/05Arminija Bilefeld vs Grojter Firt1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
03/05/2023 19:41
Ključni meč u borbi za opstanak Arminija igra protiv Grojtera. Meč nemačke Cvajte na programu je u petak u 18.30.
Arminija

Ekipa iz Bilefelda igrala je prošle sezone u Bundesligi, kao i njihov sadašnji rival Grojter Firt. Sada su u opasnosti da ispadnu i iz Cvajte, čime bi se potvrdilo nešto kao pravilo da timovi koji ispadnu iz elite imaju dosta problema da se zatim zadrže i u drugoj ligi. Tim iz Bilefelda je u zoni ispadanja, nalaze se na 16. mestu i sa samo bodom više od dva poslednjeplasirana tima Regenzburga i Zandhauzena. Ono što ne ide na ruku domaćinu u ovom meču je loš niz rezultata iza njih. Arminija je poražena u tri prethodna meča, od Karlsruea i Sankt paulija na strani, ali i Hanovera na svom terenu, a taj poraz može mnogo skupo da ih košta. Nije sve izgubljeno, prvi tim iznad crte, a to je Hanza iz Roštoka, beži samo dva boda i to bi već posle ovog kola mogli da stignu. Pod uslovom da pobede.

Grojter Firt

Bavarci su u nešto boljoj situaciji od svog domaćina, ali ni oni nikako ne mogu da budu zadovoljni sezonom koja se bliži kraju. Grojter je prethodnu proveo u Bundesligi, čak je imao i jedan dobar period tokom prolećnog dela sezone, ali nisu uspeli da nadoknade ono što su propustili tokom jeseni. Četiri kola pre kraja prvenstva u Cvajti nalaze se na 12. mestu na tabeli, ali sa solidnh sedam bodova prednosti u odnosu na prvu ekipu ispod crte, a to je upravo Arminija. Njima bi i remi mnogo značio pošto bi poraz doveo Arminiju na samo četiri boda razlike. Domkraja prvenstva tim iz Firta igra sa Braunšvajgom i Darmštatom kući i gostuje kod Hamburgera. Nije to nimalo lak raspored.

Predlog

U Bundesligi prošle sezone oba meča između ovih rivala završena su nerešenim rezultatom. U jesenjem delu sezone Grojter je u Firtu slavio minimalnu pobedu. Bodovi su sada izuzetno bitni, domaćinu posebno, pa očekujemo da motiv bude presudan. Iako igraju loše, fudbaleri Arminije jednostavno moraju da pobede kako znaju i umeju. Predlažemo jedinicu sa koeficijentom 2.40 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.