Petak, 05/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
05/05Yverdon vs LausanneDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
03/05/2023 22:02
Derbi meč švajcarske Čelendž lige igra se u Iverdonu gde domaća istoimena ekipa doćekuje Lozanu. Utakmica je na programu u petak od 19.30.
Iverdon

Neverovatno šta se dešava u švajcarskoj drugoj ligi. Kao da ekipe iz vrha ne žele u elitu, jer kako drugačije objasniti neobjašnjive kikeve u prethodnim kolima. Iverdon je i dalje na vrhu, njegovi pratioci nisu iskoristili to što su u dva prethodna kola osvojili samo bod, pa je razlika u odnosu na drugoplasiranu Lozanu ostala tri boda, a na trećeplasirani Vil četiri boda. Do kraja sezone ostalo je još pet kola i moguće su svakakve promene na vrhu. Podsetimo da ove sezone dve ekipe direktno ulaze u elitu dok trećeplasirani igra bažar sa poslednjeplasiranim timom iz Super lige. Iverdon posle derbija sa Lozanom dočekuje još Tun i Arau, a gostovaće Lozani Ouši i Vilu. Zanimljivo je da u dva prethodna kola Ivredon nije dao ni gol, a rivali su bili timovi iz donjeg dela tabele, Vaduz i Belincona.

Lozana

I gosti su propustili velike šanse da već sada obezbede povratak u Super ligu. Pre početka sezone svi su bili složni u oceni da je Lozana glavni kandidat za prvo mesto u ovoj konkurenciji, ali bi sada njihove pristalice bile prezadovoljne i da zadrže drugo mesto. Imaju samo jednu pobedu u četiri prethodna kola, u dva poslednja su remizirali, prvo sa Vaduzom u Lihtenštajnu, a onda i na svom terenu protiv Belincone, što je bila prava senzacija. Zaostaju tri boda za Iverdonom ali moraju da vode računa i o Vilu koji je samo korak iza njih. Do kraja sezone ekipa Lozane igra još sa Ksamaksom i Vilom na svom terenu, a gostuju kod Tuna i Araua.

Predlog

Gledajući raspored nešto lakši posao očekuje Lozanu, ali to u ovakvoj ligi ništa ne mora da znači. Iverdon ima prednost od tri boda i čak bi mu remi odgovarao u ovom meču. U prva tri međusobna duela ove sezone pobeđivali su uvek domaćini, dva puta Lozana i jednom Iverdon. Smatramo da ni sada gosti ne mogu do trijumfa pa je naš predlog dupla šansa na domaćina. Za 1x kvota je 1.57 u kladionici CircusBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.