Nedelja, 07/05 - Fudbal, Francuska, Liga 1
07/05Nant vs Strazbur1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/05/2023 19:25
Utakmica od koje umnogome zavisi poredak na dnu tabele francuske Lige 1, kao i to ko će se preseliti u drugu ligu. Utakmica u Nantu igra se u nedleju u 15 časova.
Nant

Teški dani nastupili su za Kanarince iz Nanta. Istina, oni su se plasirali u finale kupa, ali su tamo dođiveli ubedljiv poraz od Tuluza sa čak 5:1. Da podsetimo da je Nant i prošle sezone igrao sjajno u kupu i na kraju osvojio trofej koji ga je odveo u grupnu fazu Lige Evrope. Upravo su igre u Evropi i naporan raspored njih koštali loših rezultata u prvenstvu, pa se ovaj tim sada nalazi na 17. mestu, u zoni ispadanja. U preostalih pet kola predstoji im žestoka borba da se pomere makar jedno mesto napred i sačuvaju status elitnog ligaša. U prošlom kolu Nant je izgubio od Bresta, ali i taj poraz može se pripisati onoj katastrofi u finalu kupa. Do karaj sezone Nant se sastaje još sa Tuluzom i Lilom u gostima, te Monpeljeom i Anžeom na svom terenu.

Strazbur

Ni gosti ne mogu da mirno spavaju. Oni su van zone ispadanja samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Nant, a imaju isti broj osvojenih bodova, po 32. Strazbur je u prošlom kolu izgubio od Liona na svom terenu i taj poraz stigao je u lošom momentu jer je prekinuo kratak niz od dve uzastopne pobede, protiv Ažaksjoa i Remsa. Meč u Nantu je za njih ključan, pobedom ne samo da bi pobegli od davljenika, već bi direktnog konkurenta gurnuli u ponor. Strazbur ima jako težak raspored do kraja sezone, posle gostovanja u Nantu igraju na svom terenu protivNice i Pari Sen Žermena, a gostuju kod ekipa Troa i Lorijana.

Predlog

Ulog je ogroman, šanse su podjednake, ali ovde domaći teren može da odigra ključnu ulogu. Nant je bez pobede u prvenstvu skoro tri meseca, još od 12. februara kada su slavili protiv minimalnim rezultatom protiv Lorijana. Sada moraju da pobede kako znaju i umeju, a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.