Utorak, 09/05 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
09/05KTP vs HJK1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
08/05/2023 17:08
Aktuelni šampion Finske, posle prvog poraza, ide na gostovanje kod KTP-a. Meč je na programu u utorak u 17 časova.
KTP

Zeleno-beli iz Kotke vezali su dva uzastopna prvenstvena poraza i spustili se na 10. poziciju. Oni su osvojili samo 4 boda, imaju jednu pobedu, jedan remi i čak tri neuspeha u prvh pet utakmica. Pobedili su samo Mariehamn, odigrali bez golova sa KuPS-om na svom terenu, a poraze su doživeli od ekipe Oulu na svom terenu na startu prvenstva, kao i na dva gostovanja u dva prethodna kola, od Hake i Ilvesa. Na tri meča, od pet odigranih, nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, i efikasnost je njihov krucijalni problem na startu svoje povratničke sezonu u elitnom rangu finskog fudbala Podsetimo KTP iz Kotke je prethodnu sezonu proveo meču drugoligašima.

HJK

Šampion iz prestonice odmah je zauszeo čelnu poziciju na rtabeli, ali je u prošlom kolu doživeo prvi poraz. Savladao ga je vicešampion, tim KuPS-a koji mu je bio žestok rival u prethondoj sezoni. Na drugom mestu je SJK koji ima dva boda manje od Helsinkija, ali i utakmicu mnaje, pša bi mogao da preuzme čelnu poziciju. Helsinki uskoro očekuju evropske kvalifikacije i za njih je to glavni deo sezone. Prošle godine su uspeli da se izbore za grupnu fazu Lige Evrope, ali su u konkurenciji Betisa, Rome i Ludogoreca osvojili samo jedan bod u grupi. Nije to toliko važno, bitno je da su igrali nikad duđe u Evropi, a i znatno su popravili svoj koeficijent pred novi ciklus kvalifikacija. Cilj je novo učešće u grupnoj fazi nekog od kupova.

Predlog

Sve dok ne krenu takmičenja u Evropi ekipa Helsinkija će igrati utakmice u prvenstvu po ubrzanom ritmu, da bi imala slobodne termine u vreme kvalifikacija. Bitno je da su ove sezone rano ušli u formu, a ne da kao u nekim ranijim moraju da jure rivale. U Kotki su veliki favoroti i očekujemo da upišu novu pobedu. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija koeficijent koji iznosi 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.