Četvrtak, 11/05 - Košarka, SAD, NBA
11/05Golden State Warriors vs Los Angeles Lakers1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
09/05/2023 13:54
Šampion je na poraz od ispadanja, ukoliko Lejkersi naprave još jedan brejk, Ratnici će predati krunu. peti meč u seriji polufinala Zapada igra se u noći između srede i četvrta od 4 sata po srednjeevropskom vremenu.
Golden Stejt

Poraz koji su Ratnici doživeli na stratu serije protiv Lejkersa izgleda da će ih koštati ispadanja u polufinalu Zapada. Aktuelni šampion NBA lige imao je priliku da dobije četvrti meč u Los Anđelesu i tako vrati prednost domaćeg parketa, ali su popustili u poslednjoj četvrtini i taj deo igre izgubili sa deset poena razlike. Ustvari, presudio je početak poslednje deonice kada su Jezerdžije serijom 7:0 za samo minut i po stigli prednost gostiju. Sada Golden Stejt mora da pobedi u svom San Francisku i da onda pokuša još jednom da dobije u \'\'gradu anđela\'\', ili se pozdravi sa titulom. U četvrtom meču Stef Kari je bio najefikasniji sa tripl-dabl učinkom, 31 poen, 10 skokova i 14 asistencija, a najveću podršku imao je od Endrua Viginsa. Kanađanin je ubacio 17 poena, dok je Geri Pejton dodao 15. Potpuno su podbacili Klej Tompson sa 9 odnosno Luni i Pul, koji su i igrači samo desetak minuta.

L.A. Lejkers

I ovo što su do sada uradili Lejkersi malo je čudo. Prvo su morali da prođu kroz plej-in protiv Minesote, onda su izbacili drugoplasiranu ekipu sa Zapada Memfis Grizlise, a sada su na pobedu od eliminicije Golden Stejt Voriorsa. Do brejka su stigli na početku serije, a onda uspeli da zadrđe prednost dobivši oba meča pred svojim navijačima u Kripto Areni u Los Anđelesu. Prvi meč u \'\'gradu anđela\'\' Jezerdžije su dobile dosta lako i ubedljivo, ali se u drugom lomilo sve do samog kraja. Problem za Lejkerse je velika potrošnja najboljih košarkaša LeBrona Džemjsa i Entonija Dejvisa. Prvi već ima 40 godina a drugi je sasečen brojnim povredama i igra praktično bez zamene. Ukoliko žele da idu do kraja, do velikog finala, to će za trenera Darvina Hema biti najveći problem. U četvrtom meču \'\'Kralj Džems\'\' je ubacio 27 poena, Dejvis je uz 23 imao i 15 skokova, a prijatno je iznandio Ostin Rivs sa čak 21 poenom, što je njegovo najbolji učinak u ovoj seriji, ali je zato blistao protiv Memfisa.

Predlog

Možda će i Lejkersi malo popustiti u ovom meču i odoriti pred pesti na svom parketu. Sigurno je da su već dosta umorni i sumnjamo da mogu do još jednog brejka u San Francisku. S druge strane Voriorsi su sigurno još pod utiskom propuštene šanse u petoj utakmici, ali će morati brzo da se oporave inače je za njih sezona gotova. Tada je Stef Kari promašio dvašuta u jednom napadu na -1.  Naš predlog je pobeda Golden Stejta za koju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.42.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.