Četvrtak, 11/05 - Košarka, SAD, NBA
11/05New York Knicks vs Miami Heat1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
09/05/2023 14:18
Posle četiri utakmice u polufinalnoj seriji Istoka Majami vodi sa 3:1 zahvaljujući jednom brejku u \'\'Velikoj jabuci\'\'. Peti meč je u Njujorku u noći između srede i četvrtka od 1 sat po srednjeevropskom vremenu.
Njujork Niks

Niksi su dozvolili Majamiju da pobedi u Medison Skver Gardenu u prvoj utakmici ove polufinalne serije i sada su na korak od ispadanja. U prvoj rundi plej-ofa oni su pobedili Klivlend Kavalirse sa 4:1 i sada bi mogli na isti način da izgube od Majamija. Ipak, Niksi su bili bolje plasirani tim od Hita, sezonu su završili sa skorom 47-35 i zauzeli peto mesto u Zapadnoj konferenciji. Kao slabije plasirani izbacili su Klivlend, pa se pokazalo da bolji plasman nije toliko velika prednost. U prethodnom meču Niksi su poraženi u Majamiju sa 109:101, ali su do samog kraja bili u igri. Tek faul u napadu, koji je suđen Džulijusu Rendlu, a bio mu je isključujući, odlučio je pobednika. Sjajnu partiju je odigrao plejmejker Džejlen Branson sa 32 poena, što je njegov najbolji učinak u ovogodišnjem plej-ofu. Kanađanin Beret je ubacio 24, a Rendl 20 poena. Ukoliko đele da se vrate u Majami i pokušaju još jedno da vrate brejk, moraju prvo da slave pred svojim navijačima.

Majami Hit

Majami je kao sedmoplasirani tim na Istoku morao u plej-in u kome je prvo izgubio od Atlante Hoksa, da bi iskoristio poslednju šansu i u baražu bilo bolji od Čikago Bulsa. Nisu im davane velike šanse protiv tima sa najboljim učinkom, Milvoki Baksima, ali su ih oni pobedili sa ubedljivih 4:1 u seriji. Nije to prvi put da prvoplasirani tim ispadne u prvoj rundi plej-ofa, ali se to baš retko događa. Puni samopouzdanja košarkaši Hita su otišli na prvi meč u Njujork i odmah stigli do brejka. U drugom su izgubili, ali su zato sigurnom igrom na dve utamice u Majamiju uspeli da dva puta pobede i sada sa 3:1 idu ponovo u \'\'Veliku jabuku\'\' po eventualni prolaz u finale Istoka. Džimi Batler je bio najbolji i u četvrtom meču protiv Njujorka sa 27 poena, a on u plej-ofu ima neverovatne brojke i prosečno ubacuje 33,5 poena, pto je za deset više nego što mu je bio prosek u regularnom delu sezone. Odličan je bio i centar Bem Adebajo sa 23 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Predlog

Njujork nema izbora i mora da dobije ovaj meč ili će se sezona završiti za njih. Činilo se da im je Majami učinio veliku uslugu izbacivši Milvoki, i da će se Niksi probiti do fnala Istoka. Sada su na korak od ispadanja i moraju da dobiju naredna tri meča ako planiraju da igraju to finale. Za početak je prvi korak pobeda u Medison Skver Gardenu, a posle ostaje da vidimo. Naš predlog je pobeda Niksa sa koeficijentom 1.56 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.