Četvrtak, 11/05 - Fudbal, Danska, 1st Division
11/05Sonderjiske vs Vejle1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
09/05/2023 14:32
Ove dve ekipe se bore za povratak u Super ligu Danske ali je veliko pitanje da li će biti mesta za obe. Meč plej-ofa igra se u četvrtak u 19 časova u Haderslevu.
Sonderjisk

Domaći tim je od starta sezone igrao dobro u drugoj ligi, i uz ekipu Vejlea, bili su najozbiljniji kandidati za ulazak u Super ligu. Međutim, u središnjem delu prvenstva došlo je do malog pada i to je iskoristila ekipa Hvidovrea, koja sada zauzima drugo mesto u plej-ofu sa četiri boda vipe od Sonderjiska. Od nastavka sezone Sonderjisk je izgubio samo dva meča, od deset odigranih, a baš ta dva su igrali protiv Hvidovrea. Protiv vejlea imaju imperativ pobede ako ne žele da dodatno zaostanu za Hvidovreom i tako svoje šanse da se vrate u elitu svedu na teoriju. U prethodnom kolu Sonderjisk je slavio minimalan trijumf na gostovanju kod Vendsisela.

Vejle

Gosti su jako blizu cilja, povratka u elitni rang danskog fudbala. Oni su trenutno na prvom mestu u plej-ofu sa 59 bodova čak sedam više od drugoplasiranog Hvidovrea, a 11 od Sonderjiska. S obzirom da su ostala još samo četiri kola, njima je dovoljan jedan bod da se i matematički mogu nazvati prvoligašem. Ako ga ne osvoje na gostovanju u Haderslevu, sigurno je da će u naredne tri utakmice, u kojima igraju protivNaestveda, Helsingora i Vendsisela, obezbediti to što im je potrebno. Vejle je bez poraza na poslednjih pet mečeva, posle tri remija upisali su dve pobede, a poslednji neuspeh ostvarili su baš protiv Sonderjiska, i to na svom terenu.

Predlog

Ove dve ekipe igrače su već tri puta ove sezone. Vejle je dobio oba u prvom delu sezone, a u plej-ofu je uspešniji bio Sonderjisk. Domaćin ovog meča je mnogo zainteresovaniji za bodove, pošto mu oni ostavljaju nadu da mođe prestići drugoplasirani Hvidovre. Vejle može igrati rasterećeno, ali sigurno da neće prepustiti bodove svom rivalu. Ipak, nama se čini da bi ovde mogla da dođe jedinica, a koeficijent za nju u kladionici Mozzartbet iznosi 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.