Petak, 12/05 - Fudbal, Norveška, Elitserija
12/05Od vs LilestremUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
11/05/2023 09:33
Novo kolo norveške elitne lige otvara duel u gradu Skienu, ili Šejnu, kako god. Domaći Odd dočekuje Lilestrem u petak od 19 časova.
Odd

Odličan start sezone ima tim Odd-a. Odigrali su šest utakmica i sakupili 9 bodova i pokazali da i ove takmičarske godine planiraju mesto u vrhu tabele. Prethodno prvenstvo su završili na petom mestu, nisu izborili evropsku vizu, ali to i nije bio prioritetan cilj. Od vremena kada su se boriti za titulu, doduše neuspešno, ova ekipa je doživela brojne promene i jedno vreme se borila i za opstanak. Stabilizacija je stigla i u aktuelnoj sezoni mogu se očekivati dobri rezultati. Kao i prethodnih godina igraju čvrsto i primaju jako malo golova.  Malo ih i daju, pa u prvih šest kola imaju ukupnu gol razliku 3:2. Jedina dva gola primili su u porazu od Bode/Glimta 2:0, tri puta su meč završili bez golova, a savladali su Bran i Tromze bez primljenog pogotka. Vidi se da je raspored bio dosta težak, pa je ovaj skor još bolji.

Lilestrem

Kao i Odd, i Lilestrem ima devet bodova, ali iz pet utakmica. Ova ekipa figurira kao jedan od kandidata i za titulu, pored Bode/Glimta, Brana i Moldea. Videćemo da li će se prognoze ostvariti, ali za sada Lilestrem izgleda sasvim dobro. Uspeli su da se plasiraju i u finale kupa pošto su u polufinalu bili bolji od Bode/Glimta. Bode im se revanširao za taj poraz u prošlom kolu šampionata kada ih je pobedio u Lilestremu. Bio je to drugi neuspeh ovog tima pošto su na start poraženi od Vikinga u Stavangeru. Između ta dva prvenstvena poraza vezali su četiti pobede, jednu u kupu i tri u ligi, protiv Stromsgodseta, Moldea i Valerenge. Za razliku od Odd-a Lilestrem igra mečeve sa mnogo pogodaka i već dva puta su došli u 7+, pobedili su sa po 4:3 Valerengu i Stromsgodset.

Predlog

Videćemo čiji će stil igre prevladati u ovom meču, da li onaj koji neguje Odd sa malo golova ili Lilestremov sa festivalom pogodaka. Nama se čini da su u ovoj utakmici najbitniji bodovi, te da će se igrati mnogo opreznije i sa malim brojem golova. Za igru 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.