Subota, 13/05 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
13/05Kristal Palas vs Bournemouth FC1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
11/05/2023 17:25
Tri kola pre kraja šampionata čini se da su oba tima obezbedila igranje u eliti i naredne sezone. Meč na Selhurst parku na programu je u subotu u standardnom terminu od 16 časova.
Kristal Palas

Dolazak na klupu iskusnog Roja Hodžsona pokazao se kao pravi potez za Orlove i oni ulaze u sasvim miran finiš sezone. Daleko od toga da Partik Vijera nije perspektivan trener, ali tim je jednostavno prestao da pobeđuje posle prvenstvene pauze i moralo je doći do reza da se Palas ne bi našao u teškoj situaciji. Sada su na sigurnom, čak i da izgube sve do kraja ne mogu da ispadnu, ali sumnjamo da će njih i Hodžsona tako nešto zadovoljiti. U prošlom kolu Palas je minimalno poražen u gradskom derbiju sa Totenhemom na Vajt Hart Lejnu, što je drugi porazsa Hodžsonom na klupi, uz četiri pobede i jedan remi. Trenutno su Orlovi na 12. mestu i gledajući timove ispred njih, teško je očekivati da značajnije napreduju, pa bi i ostanak na ovoj poziciji bio odličan.

Bornmut

I za Trešnjice je ovo na kraju sve ispalo odlično. U jednom momentu mogli bismo da se zakunemo da su glavni kandidati za ispadanje, ali su oni napravili dobru seriju rezultata i, mic po mic, stigli u mirnu luku. Da i matematički ostanu premijerligaši potreban im je još jedan bod, pošto sada imaju devet više od Lestera, prvog tima ispod crte, ali sumnjamo da ekipa sa dna tabele mogu sve da budu maksimalne do kraja. uglavnom, Bornmut posle Palasa igra sa Junajtedom na svom terenu i gostuje Evrtonu, pa bi bilo dobro da taj bod osvoje već sada, zlu ne trebalo. U prošlom kolu su izgubili od Čelsija na svom Vitalitiju, ali su ključne pobede ostvarili u dve kola pre toga, protiv Sautemptona i Lidsa.

Predlog

Bod bi bio po meri i jednima i drugiima. Palas bi ostao gde jeste, a Bornmut bi skinuo okove brige oko opstanka dva kola pre kraja i mogao malo da igra za svoju dušu. Ali Englezi ne razmišljaju na ovaj način, pa će i ovo biti meč na život i smrt. U prvom delu sezone Palas je slavio u Bornmutu sa 2:0, a verujemo da su Orlovi i sada bliži pobedi. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.