Subota, 13/05 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
13/05HJK vs Inter TurkuUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
9 / 10 Ulog
11/05/2023 17:42
Dva prethodna kola donela su brige kako navijačima Helsinkija, tako i fanovim Intera. Priliku za prekid lošeg perioda imaju u međusobnom duelu. Meč u prestonici igra se u subotu u 16 časova.
HJK

Šampion Finske je odlično startovao u novom prvenstvu i mngi su ga već proglasili kao novog prvaka, odnosno tim koji će zadržati primat. Dva prethodna kola pokazala su da to neće ići baš tako lako. Prvo su poraženi od svog najvećeg rivala u prethodnih par godina KuPS-a u Kuopiju, a onda nisu uspeli da slave ni na gostovanju kod novajlije u ligi KTP u Kotki. Tada im se pobeda izmigoljila, prvo su imali 2:0, a onda su gol za 3:3 primili u samom finišu. Na svom terenu HJK je mnogo sigurniji, u Helsinkiju imaju tri pobede i jedan remi, a na vrhu su tabele sa 14 bodova, jednim više od drugoplasiranog KuPS-a. Sva je prilika da će ove dve ekipe ponovo odlučivati o titulu, ali su i ostali timovi kvalitetom prišli HJK-u i KuPS-u.

Inter Turku

Gosti iz Turkua nisu dobro krenuli. Oni su, istina, odigrali samo tri prvenstvena meča na kojima su ostvarili jednu pobedu i dva poraza. Pobedu su ostvarili kada su to najmanje očekivali, na gostovanju u Kuopiju protiv vicešampiona KuPS-a sa 2:1, ali su onda poraženi na sledeća dva gostovanja identičnim rezultatom, kod Ilvesa i SJK-a. Tek 22. maja ovaj tim će odigrati svoj prvi meč pred svojim navijačima, i očigledno je da se nešto radi na njihovom stadionu, nemamo drugo objašnjenje. Inter je u poršloj sezoni prvenstvo okončao na petom mestu i verujemo da bi im i sada ta pozicija bila primamljiva. Prvi cilj je izboriti plej-of, ali ima mnogo vremena do tada.

Predlog

Helsinki bi morao da odigra što više utakmica i osvoji što više bodova do početka kvalifikacija za Ligu šampiona. oni su u prošloj sezoni nastupali u grupoj fazi Lige Evrope, pto je bio veliki uspeh, kako za njih, tako i za finski klupski fudbal. i sada im je cilj da igraju grupnu fazu nekog od kupova i tokom leta će biti maksimalno posvećeni Evropi. Posle dva uzastopna kiksa smatramo da se ne može desiti i treći, ali za svaki slučaj ne predlžemo konačan ishod već golove na fdomaćina. Dali su tri u Kotki, a mogu bar dva protiv intera na svom terenu. Za T12+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.