Nedelja, 14/05 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
14/05Austrija Beč vs Rapid ViennaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
12/05/2023 19:14
Derbi Beča je borba za četvrto mesto u austrijskoj Bundelsigi i plasman u Evropu. Utakmica se igra u nedelju u 17 časova.
Austrija

Ljubičasti su u prošlom kolu poraženi od Šturma na svojoj Generali Areni, ali su i dalje u igri za osvajanje četvrtog mesta zbog poraza Rapida u Salcburgu. Razlika je ostala dva boda u korist Rapida, a do kraja plej-ofa ostalo je da se odigra još četiri kola. Ne igra Austrija dobro u doigravanju, konkurencija je jaka i oni su bez pobede u šest prethodnih rundi. Posle tri remija na stratu plej-ofa vezali su tri neuspeha, pošto su gubili prvo od imenjaka iz Klagenfurta a onda dva puta od Šturma. Trenutno su peti, a to mesto vodi u baraž za Ligu konferencija, ali im ga ugrožava Klagenfurt koji ima isti broj bodova samo nešto slabiju gol razliku.

Rapid

Dosta je Rapid namučio u prošlom kolu lidera i dugogodipšnjeg šampiona, ekipu Salcburga i to na Red Bul Areni. Jesu Bikovi vodili sa 2:0, ali je Rapid smanjio sa bele tačke i u poslednjih petnaestak minuta igrao sa igračem više. Na kraju nisu uspeli brojčanu prednost da materijaliziju i izjednače. Ne bi im ni bod mnogo značio, LASK je predaleko na trećem mestu da bi ga prestigli, a od Austrije imaju dva boda više i ovako i mogu u direktnom duelu da im dodatno umaknu. U plej-ofu su ove dve ekipe odigrale sjajan meč na stadionu Rapida koji je okončan rezultatom 3:3. U prvenstvu, u onom regularnom delu, Austrija je bila mnogo uspešnija i dobila oba meča.

Predlog

Veliki rivalitet je između ova dva kluba još iz vremena kada su oni gospodarili fudbalom u Austriji. Vremena su se promenila i sada dominira Salcburg, a Rapid je makar uspevao da se u nekim sezonama primakne Bikovima i ugrozi im osvajanje titule. Austroja je daleko od slavnih dana, ali u derbiju nema favorita. Naš predlog je igra gol-gol, a možda se i ponovi goleada od pre mesevc dana. Za GG kvota je 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.