Ponedeljak, 15/05 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
15/05Derry City vs Dundalk1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/05/2023 13:11
U Deriju se unapred igra meč 24. kola lige. Razlog je to što timovi imaju obaveze u kvalifikacijama za evropske kupove. Utakmica je na programu u ponedlejak u 20.45.
Deri Siti

Tim iz Derija najbolje je otvorio novu sezonu i odmah zauzeo sam vrh tabele. U međuvremenu su morali da ga prepuste aktuelnom šampionu Šamrok Roversima, ali su i sada, posle 15 odigranih utakmica, na samo dva boda zaostatka za njima. Deri je u prethodnih pet kola četiri puta pobedio i jednom izgubio. Taj poraz došao je uprav od Roversa i u toj činjenici i treba tražiti razloge za ovakav izgled tabele u ovom momentu. Zanimljivo je da su dva gola koja su primili od Šamroka jedina u poslednja četiri kola, dok su na ostala tri meča sačuvali svoju mrežu. Tako je bilo i u duelima sa Drogedom i Bohemijansom u gostima, u dve prethodna kola, koja su dobili identičnim rezultatom 1:0.

Dandalk

Nadaju se navijači Dandalka da bi ovo mogla da bude sezona punog povratka nekada dominantne ekipe u prvenstvu Republike Irske. Istina, oni s enalaze u vrhu tabele, na 4. mestu, ali nam ne ulivaju poverenje da se mogu upustiti u trku sa Derijem i, posebno, Šamrokom, za titulu šampiona. Učinak je dobar posle 15 odigranih utakmica, imaju 7 pobeda i po 4 poraza i remija, što iznosi ukupno 25 bodova, i u ovom momentu to je dovoljno za četvrto mesto iza Šamroka, Derija i Bohemijansa. Dandalk je u odličnoj formi, nije izgubio na pest prethodnih utakmica, a iza sebe ima niz od četiri trijumfa. Treba reći da su pobeđivali ekipe koje nisu u vrhu tabele, ali i protiv njh se bodovi moraju osvajati.

Predlog

Ovo je, verovali ili ne, već treći međusobni duel ove dve ekipe u aktuelnom prvenstvu, iako je odigrano tek 15 utakmica. Razlog je to što se ovaj meč igra unapred, a bio je planiran tek za 24. kolo. Ova dva tima igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija pošto su prethodnu sezonu završili sa istim brojem bodova, po 66, samo je Deri bio vicešampion jer je za tri gola imao bolju gol razliku, a Dandalk se morao zadovoljiti trećim mestom. U prva dva okršaja niko nije pobedio, u Deriju je bilo 0:0, a u drugom meču na terenu Dandalka 2:2. Vreme je za pobedu derija i za jedinicu se dobija koeficijent 1.61 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.