Sreda, 17/05 - Fudbal, Turska, Superliga
17/05Istanbul Bašakšehir vs ÜmranıyesporUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
15/05/2023 14:03
Domaćin je ostao bez šanse da se preko prvenstva plasira u Evropu, pa mu je sada u fokusu kup. Meč sa Umranijesporom igra se u sredu u 16 časova.
Bašakšehir

Ekipa iz Istanbula je već nekoliko godina u samom vrhu turskog fubala a sve je kulminiralo osvajanjem titule šampiona pre tri godine. Sada su dosta daleko od vrha, pre svega bodovno, ali su plasirani na 5. mesto pre ovog vanrednog kola. Međutim, od vodećeg Galtasaraja imaju čak 22 boda manje, i sigurno da niko nije zadocvoljan tolikim zaostatkom. Čak i za Adanom, timom koji je ispred njih na tabeli, imaju manje devet bodova i teško je očekivati da mogu na kraju biti bolje plasirani od sadašnje pete pozicije. Sve je nekako krenulo naopako od onog poraza od Genta u Ligi konferencija kada su na svom terenu izgubili sa 4:1. Njihova najveća šansa je Kup Turske, oni su u prvom meču polufinala pobedili Ankaraguču na svom terenu sa 1:0, i ako uspeju da sačuvaju minimalnu prednost, naći će se u finalu, u kome će im rival, najverovatnije, biti Fenerbahče.

Umranijespor

Sva je prilika da će Umranijespor igrati samo jednu gosinu u eliti. Njihov početak bio je sjajan, odigrali su 4:4 protiv Fenera u gostima u prvom kolu, a onda je usledila serija poraza koja ih je ukotvila na poslednje mesto. Sada nisu poslednji isključivo zbog činjenice da su dve ekipe odustale od takmičenja, ali se i dalje prikazaju na tabeli, jer im nisu brisa ni rezultati. Pored Hataja i Gaziantepa još dve ekipe će napustiti elitu, a Umranije je najozbiljniji kandidat da popuni jedno mesto. Posle četiri uzastopna poraza Umranije je u prošlom kolu pobedio Sivu na svom terenu sa čak 5:1, što znači da još nisu odustali od opstanka.

Predlog

Domaćin je znatno bolji od debitatna u ligi, ali je pitanje koliki motiv do kraja sezone ima ekipa iz Istanbula. Oni se spremaju za revanš u polufinalu kupa, i to je za njih utakmica sezone. Umranije će pokušati da iznenadi na ovom gostovanju, i zato ćemo izbeći konačan ishod i predložiti igru na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 2.06.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.