Četvrtak, 18/05 - Fudbal, Engleska, Liga 1
18/05Šefild Venzdej vs Peterborough United1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
15/05/2023 22:24
Čini se da je ishod ovog polufinala rešen već u prvom meču koji je Piterboro dobio sa 4:0. Revanš se igra u Šefildu u četvrtak od 21 čas.
Šefild Venzdej

Sove su odigrale najslabiji meč u sezoni kada je bilo najvažnije. U polufinalu plej-ofa Lige 1 gostovali su kod Piterboroa i izgubili sa 4:0. To što su Jorkširci bili bolje plasirani od Piterboroa nakon 46 odigranih kola, i to što su ih od direktnog plasmana u Čempionšip delila samo dva boda, koliko su imali manje od Ipsviča, na kraju nije imalo nikakvu važnost. Sve se srušilo u samo 90 i kusur  minuta prvog meča plej-ofa, i sada Jorkšircima preostaje samo teorija da mogu nadoknaditi četiri gola razilke. Dešavalo se ove sezone da daju i pet golova, ali je to bilo protiv mnogo slabijih timova nego što je to Piterboro i u mnogo manje važnim mečevima nego što je to polufinale plej-ofa.

Piterboro

Ovaj klub iz grada na istoku Engleske nije imao većih uspeha u svojoj istoriji. Istina, bili su jednom četvrtfinalisti FA kupa, daleke 1965, a gosinu kasnije igrali su u polufinalu slabijeg EFL kupa. Uglavnom su tavorili u trećoj i četvrtoj ligi, a sada su dobili šansu da se probiju u Čempionšip. Nisu im davane velike šanse u duelu sa znatno iskusnijim Sovama iz Šefilda, ali su oni odigrali sjajan meč na svom terenu i sa četiri gola ispratili Jorkširce kući. Sada im preostaje da sačuvaju tu veliku prednost i onda pokušaju u finalu da se domognu druge lige, što je njihov veliki uspeh. Tamo će ih čekati Barnsli ili Bolton, u ovom trenutku ne znamo, ali ko god da to bude, biće jak rival, pošto su oba tima bila bolje plasirana od Piterboroa na kraju prvenstva.

Predlog

Očekujemo furiozne nalete Šefild Venzdeja barem na početku meča. Ukoliko rano postignu gol možda i ugroze goste, ali ako se mreža Piterboroa ne bude zatresla nešto duže, verovatno će i navijači izgubiti nadu. U regularnom delu prvenstva oba tima su slavila kao domaćin u međusobnom meču. Piterboro je slavio sa 2:0, a Sove sa 1:0 u Šefildu. Očekujemo jedinicu, ali sumnjamo da će pobeda biti tako ubedljiva da Jorkširci odu u finale. Za pobedu domaćina kvota je 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.