Četvrtak, 18/05 - Fudbal, Danska, DBU Pokalen
18/05Alborg vs Kopenhagen1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
15/05/2023 22:39
U finalu danskog kupa sastaju se Olborg i FC Kopenhagen. Mada je Olborg formalni domaćin, a teren se naziva \'\'neutralnim\'\', to je ustvari Parken, dom fudbalera FC Kopenhagena. Utakmica se igra u četvrtak u 17 časova.
Olborg

Priliku da izvuku sezonu fudbalei Olborga imaju u finalu Kupa Danske. Pobedom bi stigli do trofeja, a što je možda i važnije, osigurali bi evropski nastup u narednoj sezoni pošto to nikako ne mogu preko domaćeg prvenstva jer se takmiče u plej-autu. Međutim, Olborg ima svojih problema u plej-autu. Trenutno su na deobi pretposlednjeg mesta sa Horsensom, a samo tri boda imaju više od poslednjeg Lingbija. Iz lige ispadaju dva tima, pa neće biti lako Olborgu da se spasi. Do kraja sezone igraju sa Mitjilandom i Silkeborgom na svom terenu, a gostuju Lingbiju, što nikako nije dobar raspored. U kupu su izbacili Silkeborg u polufinalu, a Viborg u četvrtfinalu, ali su se tada igrala po dva meča.

FC Kopenhagen

Lavovi su prvi favoriti da osvoje titulu u Danskoj i tako odbrane trofej osvojen prošle sezone. To je još izglednije posle prethodnog kola u kome su oni pobedili Brondbi kao gosti, a Nordsjeland i Orhus igrali nerešeno. Sada imaju bod više od Nordsjelanda a tri od trećeplasiranog Viborga. Do kara prvenstva ostali su im dueli sa Orhusom i Randersom na domaćem terenu i gostovanje u Viborgu. Videćemo da li će, eventualno, dve pobede na svom Parkenu biti dovoljne za novi šampionski naslov. Sada razmišljaju o osvajanju kupa, koji bi im omogućio da se zatim bore za duplu krunu, čime bi ovo postala jedna od najuspešniji sezona za Lavove, mada je počela dosta slabo. U polufinalu je Kopenhagen izbacio Nordsjeland, a oba meča bila su spektakularna, posebno revanš na Parkenu koji je FC Kopenhagen dobio sa 5:3, dok je prvi izgubio sa 3:2.

Predlog

Svakako da je FC Kopenhagen favorit, ne samo zato što je bolji tim, već i zato što igra na svom stadionu. Teren je \'\'neutralan\'\', ali se finale igra na Parkenu, mada je formalni domaćin Olborg. Očekujemo siguran trijumf tima koji se bori za titulu protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak u eliti. Za dvojku se dobija kvota 1.59 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.