Petak, 19/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
19/05Arau vs FC Schaffhausen1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
17/05/2023 14:57
Domaći tim je uhvatio poslednji voz i uključio se u trku za plasman u Super ligu Švajcarske. Meč protiv Šafhauzena Arau igra u petak od 20.15.
Arau

Neočekivanim kiksevima direktnih rivala, ali i zahvaljujući seriji svojih dobrih rezultata, Arau je na samo bod od mesta koje vodi u baraž za elitni rang. Trenutno su na 5. mestu, tri kola pre kraja, a za trećeplasiranim Vilom i četvrtpolasiranom Lozanom Ouši, zaostaju samo po bod. To treće mesto vodi samo u baraž, u kome će rival biti poslednjeplasirani tim iz Super lige, a razlog je to što se od naredne sezone menja sistem i Super liga će brojati dva tima više. Ovo je velika šansa za sve timove iz druge lige, a za sada se čini da će je najbolje iskoristiti Iverdon i Lozana koji su na prve dve poziciji Arau bi mogao da sustigne Lozanu koja ima samo tri boda više, ali je Iverdon praktično nedostižan sa deset bodova prednosti.

Šafhauzen

Gosti nemaju nikakvog motiva u preostalih 270 minuta ligaškog fudbala. Jesu na početku sezone svrstavani u najuži krug favorita za jedno od dva prva mesta i ulazak u elitni rang, ali oni to nisu potvrdili na terenu. Tako je Šafhauzen trenutno na 7. poziciji, dvadeset bodova ih deli od polsednjeg, ali i od prvoplasiranog tima. Mogu da igraju rasterećeno i potrude se da osvoje što je moguće više bodova do kraja sezone i možda poprave plasman, ali je to teško ostvarivo jer imaju osam bodova mnaje od prvog tima ispred njih. U prošlom kolu Šafhauzen je poražen sa 4:2 na svom terenu od Lozane Ouši, a sumnjamo da imaju šta da traže i u Arauu.

Predlog

Ovde bi jedinica morala da dođe. Arau posle Šafhauzena igraju sa dve prvoplasirane ekipe, gostuju Iverdonu i dočekuju Lozanu. Ukoliko bi slavila na prva dva meča, u poslednjem kolu bi u direktnom duelu sa Lozanom rešili pitanje koji će tim kao drugi direktno u elitu. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.