Nedelja, 21/05 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
21/05Rapid Vienna vs LASKDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
18/05/2023 13:03
Tri kola pre kraja austrijske Bundeslige za titulu se bore Salcburg i Šturm, dok je LASK skoro sigurno treći. Rapid pokušava da se izbori za plasman u Evropu. Meč u Beču igra se u nedelju u 14.30.
Rapid

U prošlom kolu Rapid je poražen u gradskom derbiju od Austrije i tako je Ljubičastima predao četvrto mesto, a oni su pali na peto. Sada im i tu poziciju, koja vodi u baraž za plasman u Ligu konferencija, ugrožava ekipa Austrije iz Klagenfurta, pa će Bečlije morati da u preostala tri kola osvoje dovoljno bodova da prestignu Astriju iz Beča, ili da makar ostanu ispred one iz Klagenfurta. U plej-ofu igraju jako loše, u pet poslednje odigranih utakmica su bez pobede, imaju tri poraza i dva remija, a u međuvremenu su izgubili od Šturta u polufinalu domaćeg kupa. Pokušaće da spasu šta se spasti da u finišu sezone, ali ona svakako neće biti okarakterisana kao uspešna.

LASK

Šta god da se dogodi  preostala tri kola ekipa LASK-a će završiti na trećem mestu. Možda je postojala neka nada do pre petnaestak dana da se bore makar za drugo mesto i plasman u kvalifikacije u Ligu šampiona, ali remi sa Austrijom iz Klagenfurta i poraz od Salcburga u Lincu, i definitivno su im ugasili sve nade. Plasman na treću poziciju svakako nije loš, ove sezone je i konkurencija bila nešto izjednačenija, što pokazuje i podatak da Salcburg još nije obezbedio titulu, a ranijih godina je u ovo vreme već bilo poznato ko će osvojiti prvenstvo. LASK igra dosta dobro u plej-ofu, u prošlom kolu su tek dođiveli prvi poraz, ali su posle regularnog dela imali takav zaostatak da nisu uspeli da ugroze ni Šturm a ni Salcburg.

Predlog

Ovo je već četvrti međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. U sva tri dosadašnja pobeđivali su timovi koji su bili domaćini, dva puta LASK i jednom Rapid. Možda to neđto može da znači, ali su bodovi i onako važniji Rapidu nego timu iz Linca. Pored toga treba reći da je LASK bolji tim, pa je realnije igrati na golove nego na konačan ishod. Za igru gol-gol koeficijent u kladionici Meridianbet je 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.