Nedelja, 21/05 - Fudbal, Španija, La Liga
21/05Rayo Vallecano vs EspanjolUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
18/05/2023 13:25
Gosti iz Barselone su u jako teškoj situaciji i možda im je ova utakmica poslednja šansa za spas. Utakmica u madridskom predgrađu igra se u nedelju u 14 časova.
Rajo Valjekano

Pčelice su promenjivim igrama ipak uspele u onom najbitnijem, da ostanu u ligi. Za sada je to za Rajo Valjekano dovoljno, pogotovo jer su do pre dve godine igrali u Segundi. Rajo je, četiri kola pre kraja La Lige, na 11. mestu, od sedmoplasirane Đirone imaju samo bod manje, pa je plasman u Ligi konferencija itekako moguć, kada je ovaj tim u pitanju. Nevolja je što to isto želi još četiri tima, s obzirom da je pet ekipa smešteno u samo jedan bod. Pored Đirone i Rajo Valjekana tu su i tri tima koja su obično u samom vrhu tabele, Sevilja, Bilbao i Osasuna. Neće biti lako da se stigne do tog sedmog mesta, ali svakako vredi pokušati. U prethodnim kolima Pčelice su igrale mnogo bolje na svom terenu, u Valjehasu su dobili prethodna tri meča, ali su zato na strani izgubili poslednje tri utakmice.

Espanjol

Možda je neko pomislio da će Barselona pokloniti bodove Espanjolu u prošlom kolu, ali se to ne dešava u ozbiljnim ligama. Barsa je pobedom nad gradskim rivalom i matematički osvojila titulu, ali je zato Espanjol poslala na ivicu provalije. Sada je mlađi brat iz katalonskog glavnog grada na pretposlednjem mestu a iz lige ispadaju poslednje tri ekipe. Iza njih je Elče koji je odavno ispao, a cilj Espanjola je da pretekne barem još dva tima koji su ispred njih. Hetafe ima tri boda više, Kadiz i Valjadolid po četiti, a blizu je i Almerija sa pet bodova prednosti. Nije to nešto što je nedostižno, ali da ima više da se igra od četiri kola, koliko ih je preostalo. Posle gostovanja u Valjehasu ekipa Espanjola još gostuje u Valensiji, a na svom terenu igraju protiv Atletika iz Madrida i Almerije.

Predlog

Poraz bi doveo Espanjol u skoro bezizlaznu situaciju. Ne bi ispali matematički, ali bi opstanak bio u domenu teorije, posebno ako timovi ispred njih osvoje još po neki bod. Na Nou Kampu nisu imali realnu šansu, Barselona je prejaka za njih, ali zato u predgrađu Madrida moraju da igraju na pobedu. U prvom delu sezone Rajo je pobedio Espanjol u gostima, a Pčelice su pobeđivale Katalonce i četiri meča pre toga, što znači da su najneprijatniji rival za Espanjol. Motiv je na strani gostiju, ali je Rajo nešto kvalitetniji i u boljolj je formi. Naš predlog su golovi i verujemo da će ih biti barem tri pošto remi ne znači ništa ni jednima ni drugima. Za 3+ koeficijent iznosi 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.