Ponedeljak, 22/05 - Fudbal, Italija, Serija A
22/05Roma vs Salernitana1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
20/05/2023 21:44
Posle plasmana u finale Lige Evrope Rimljani će pokušati da se izbore za Ligu šampiona kroz domaće prvenstvo. Meč sa Salernitanom igra se u ponedeljak u 18.30.
Roma

Jedan gol bio je dovoljan Vučici da eliminiše Bajer iz Leverkuzena u polufinalu Lige Evrope. Prošle sezone je Roma osvojila Ligu konferencija i na taj nčin se izborila za drugo po jačini evropsko takmičenj, a sada bi, ako osvoji njega, naredne jeseni igrala u Ligu šampiona. Oni tu šansu moraju da iskoriste, mada je rival u finalu Sevilja, tim koji je Ligu Evrope osvajao već šest puta i dobio svih šest finalnih mečeva. Ukoliko ne pobedi u finalu, Roma ima šansu preko Serije A, ali je to mnogo manje izvestan put. Trenutno su na 7. mestu i imaju čak šest bodova manje od gradskog rivala Lacija, koji je četvrti. Murinjova filozofija se zna, primiti gol manje od rivala, pa Roma nije primila gol na poslednja tri meča, dva protiv Bajera i jedan u prvenstvu sa Bolonjom, Na ta tri meča dali su samo jedan gol.

Salernitana

Za Salernitanu je ovo bila dobra sezona. Prošle su opstanak obezbedili tek u poslednjem kolu, a sada su sigurnbi iako je ostalo još tri utakmice. Sakupili su 38 bodova, osam više od Verone, prvog tima ispod crte, ali je ekipe iz \'\'grada ljubavi\'\' več odigrala svom meč ovog kola i izgubila u Bergamu od Atalante, pa ne može ni matematički da ih stigne. Tim iz Salerna će pokušati da popravi plasman koliko je to moguće, posle Rome igraju sa Udinezeom kući i gostuju Kremonezeu, a to su utakmice u kojima imaju realnu šansu da osvoje bodove. Protiv Rome će to ići teško, domaći će imati veliku podršku sa tribina nakon remija u Leverkuzenu i sumnjamo da Salernitana može da se izbori s tim.

Predlog

Možda su Rimljani malo umorni, u četvrtak su bili tešku bitku svih 90 minuta na Baj Areni u Leverkuzenu, ali su granitnom odbranom odbranili svoj gol i sačuvali pogodak prednosti iz prvog meča odigranog u Rimu. Salernitana nema neki veliki motiv, ali bi Roma mogla da ostane i bez Evrope ako ne pbedi u finalu Lige Evrope, i pored toga podbaci u poslednja tri kola prvenstva. Jedinica je izvesna, a za nju se dobija koeficijent 1.46 u kladionici CircusBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.