Utorak, 23/05 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
23/05Yverdon vs Arau1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
22/05/2023 14:56
Dva kola pre kraja švajcarske Čelendž lige Iverdon je na korak od plasmana u Super ligu. Meč sa Arauom igra se u utorak u 20.15.
Iverdon

Malo ko je očekivao da će Iverdon dva kola pre kraja druge švajcarske lige biti na čelu tabele sa pet bodova više od drugoplasranog tima. Da bi i matematički osigurali makar drugu poziciju, koja ove sezone takođe vodi u elitu, potreban im je samo bod, ali je verovatnije da im neće trebati ni on. U poslednjem kolu, posle utakmice sa Arauom, Iverdon gostuje u Vilu, takođe kod tima koji se bori za plasman u elitni rang. U prošlom kolu je Iverdon mogao da potvrdi plasman u Super ligu, igrali su sa Lozanom Ouši i izgubili sa 4:1. Primetan je pad forme u poslednje vreme, ali to ne bi trebalo da se odrazi na krajnji ishod.

Arau

Možda su gosti malo zakasnili sa finiširanjem i sada ne zavisi sve samo od njih. Arau i dalje ima dobre izglede da bude makar treći, pošto ove sezone i ta pozicija donosi baraž za Super ligu, ali moraju da budu uspešni u dva preostala kola. Posle gostovanja u Iverdonu, Arau dočekuje LOranu, i to bi mogao da bude direktan okršaj za prolaz u elitni rang, naravno pod uslovom da pobede Iverdon. Pred ovo kolo Arau je bio na 5. mestu sa dva boda manje od drugoplasirane Lozane, ali ne treba smetnuti sa uma i čeinjenicu da su se između njih smestili i Lozana Ouši i Vil sa bodom više od Araua odnosno bodom manje od Lozane. Od te četiri ekipe jedna će direktno u Super ligu sa Iverdonom, a jedna u baraž. Dve će ostati kratkih rukava.

Predlog

Arau je u dobroj formi i pobedio je na šest prethodnih utakmica, od sedam odigranih, uz samo jedan remi. Sa dve pobede sigurno bi prestigli Lozanu, a na ruku bi om išlo i to ako Vil ne slavi u Lozani u ovom kolu, tada bi im dve pobede sigurno donele makar baraž. Videćemo šta će se dogoditi, ali je za Arau prvi uspelov da pobedi Iverdon što neće biti lako jer je ova ekipa lider prvenstva. Naš predlog je, i pored svega, dvojka, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.