Utorak, 23/05 - Fudbal, Češka, 1. Liga
23/05Sigma Olomouc vs Slavija Prag1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
22/05/2023 15:12
Samo dva kola ostala su do završetka takmičenja u šeškoj elitnoj ligi, odnosno u plaj-ofu za titulu. U pretposlednjoj rundi Slavija gostuje kod Sigme u Olomoucu u utorak u 19. časova.
Sigma

Domaćin je svoj cilj ispunio plasmanom u plej-of gde se još jednom odmerio sa najboljim češkim timovima. Na kraju, Sigma će, najverovatnije, ostati na šestom mestu, što je bolje od devete pozicije na kojoj su bili na kraju prethodne sezone. U plej-ofu je tim iz Olomouca upisao poraz od Sparte, pobedu nad Viktorijom u Plzenju i remi na gostovanju kod Slovackog u prošlom kolu. Nije to loš učink, ostavio ih je u trci za četvrto mesto koje vodi u Evropu, ali imaju četiri boda manje i od Bohemijansa i od Slovackog, koji su ispred njih. Sa maksimalnih šest bodova možda bi mogli da urade nešto više, pogotovo jer u poslednjem kolu imaju dorektan okršaj sa Bohemijansom.

Slavija Prag

Slavija je još uvek aktuelni šampion Češke, ali će se, uvereni smo u to, brzo oprostiti od titule. Ključan je bio poraz od gradskog rivala Sparte pre dva kola, posle koga je Sparta pobegla na pet bodova prednosti. Neće u Slaviji odustati pre vremena, nadaju se kiksu gradskog rivala, ali tim sa Letne mora da osvoji samo jedan bod u dva preostala kola, u duelima sa Slovackom i Plzenjom. Teško je poverovati u takvu mogućnost, pa verujemo da je prilika Slavije da odbrani trofej ostala na terenu na Letni kada su primili gol iz penala duboko u sudijskoj nadoknadi protiv Sparte za pobedu domaćina od 3:2. Slavija će, najverovatnije, ostati na drugom mestu, igraće u Ligi Evrope, pa i plasman u grupnu fazu tog takmičenja nije uopšte loš.

Predlog

Možda vam se čini da Sigma ima priliku da stigne do četvrte pozicije i plasmana u kvalifikacije za Ligu konferencija. Ipak, prvi korak ka tom cilju je pobeda nad, još uvek, aktuelnim šampiona zemlje, ekipom Slavije. Ukoliko bi to uradili verujemo da bi imali sasvim dobre izglede protiv Bohemijansa, ali je drugi uslov da Slovacko i Bohemijans izgube u ovom kolu od Sparte odnosno Viktorije. Sve u svemu dosta je komplikovano, pa ćemo se uzdatui u to da je kvalitet gostiju veći i da će Slavija pobediti u Olomoucu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.48.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.