Sreda, 24/05 - Fudbal, Španija, La Liga
24/05Viljareal vs Cádiz1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
22/05/2023 15:59
Viljareal je blizu osvajanja petog mesta, ali je njihov cilj četvrta pozicija na kojoj se sada nalazi Real Sosijedad. Ipak, ostala su samo tri kola do kraja i male su im šanse. Utakmica vanrednog kola igra se u sredu u 19.30.
Viljareal

Žuta podmornica je igrala dosta promenjivo tokom sezone, nadali su se plasmanu u Ligu šampiona, ali su veovali da mogu daleko i u Evropi. Na kraju su ih iz Lige konferencija izbacili fudbaleri belgijskog Anderlehta, a u La Ligi su na 5. mestu, tri kola pre kraja šampionata Španije. Još uvek imaju priliku da stignu do četvrtog mesta i Lige šampiona, u igri je još devet bodova, a Real Sosijedad im beži pet bodova. Moraće Viljareal da bude maksimalan u tri preostale utakmice, ali i da se nada propustima Baskijaca u njihovim mečevima. To će teško sačekati, pogotovo jer je Sosijedad u prethodnom kolu pobedio Barselonu na Nou Kampu. Viljareal je odličan u poslednje vreme, na pet utakmica imaju četiri pobede i jedan remi, a bili su i izuzetno efikasni.

Kadiz

Gosti i dalje strahuju za opstanak, nalaze se na 16. mestu i imaju tri boda više od prvog tima ispod crte, a to je u ovom momentu Valjadolid. Imali su veoma važan meč baš protiv Valjadolida u petak, uspeli su da ga dobiju i znatno povećaju svoje šanse za opstanak u La Ligi. Posle gostovanja u Viljarealu Kadiz će još odmeriti snage sa Seltom na svom terenu i Elčeom na strani. Nije to loš raspored za tim koji se bori za opstanak, ali trebaju biti oprezni i osvojiti još bodova. Jeste trijumf nad Kadizom bio važan, ali opstanak je još na dugačkom štapu. Posle niza od četiri meča bez poraza na strani, Kadiz je sada vezao dva neuspeha, prvo su izgubili kod Atletika u Madridu, pa onda na Balearskim Ostrvima od Majorke.

Predlog

Bodovi jesu bitni i jednima i drugima, ali je Viljareal znatno kvalitetniji tim i morao bi da iskoristi prednost domaćeg terena u duelu sa ekipom koja je u donjoj polovini tabele. Kadiz ima svoj motiv, ume da igra na strani i neće Žutoj podmornici biti lako. U prvom delu sezone u Kadizu nije bilo golova, a prošlog proleća, takođe u Kadizu, domaćin je slavio sa 1:0. Tako Viljareal nije dao gol Kadizu već 180 minuta, pa će to morati sada da učini ako želi da osvoji tri boda. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.56.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.