Sreda, 24/05 - Fudbal, Škotska, Premijeršip
24/05Aberdin vs St. Mirren1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
22/05/2023 16:22
Bliži se kraju i fudbalsko takmičenje u Škotskoj, a Aberdin je pred ostvarenejm cilja, plasmanom u Ligu konferencija. Sent Miren im dolazi u goste u sredu u 20.45.
Aberdin

Domaći tim je ostao iza Seltika i Rendžersa, ali se to svakako i očćekivalo. U Škotskoj je treće mesto veliki uspeh, pošto već godinama prva dva rezervišu glazgovski rivali, izuzimajući period kada se Rendžers nalazi u nižem rangu zbog kazne Saveza. Aberdin je na dva kola do kraja sezone na trećem mestu ali ima samo dva boda više od Hartsa. Prošblem je što u poslednjoj rundi gostuju Seltiku, a teško je očekivati da pobedite šampiona na njegovom terenu na oproštaju od navijača. Zato utakmicu protiv Sent Mirena moraju da dobiju i nadaju se makar jednom kiksu Hartsa. Na kraju krajeva čak i da padnu na četvrto mesto i ono vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Sent Miren

Gosti su plasmanom u plej-of ispunili svoj cilj, a jedino što još mogu da urade do kraja prvenstva je da se sa šestog mesta pomere na peto. I to bi bio lep uspeh, a da bi to ostvarili trebaju da nadoknade dva boda minusa koja imaju u odnosu na trenutno petoplasirani Hibernijan. Sent Miren je u lošoj formi, na prethodnih pet utakmica nije osetio slast pobede, a nakon tri uzastopna poraza sledila su dva remija. Sezona se svakoko mođe oceniti uspešnom s obzirom da su igrali u plej-ofu, čime su ispunili cilj, a to je opstanak u eliti.

Predlog

Hibernijan je favorti u ovom meču iako je Sent Miren dobio dva od tri međusobna duela u aktuelnoj sezoni. Prvi je pripao Hibernijanu još prošlog leta na startu prvenstva, ali je Sent Miren pobedio dva puta po 3:1 u naredna dva. Sada treba očekivati jedinicu, bodovi ipak više znače Hibernijanu, a za pobedu domaćina dobija se koeficijent koji u kladionici Mozzartbet iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.